Kordić prvi put na grobu oca i majke. Zaplakao...

Dario Kordić, grob
...prijatelja i suboraca iz Busovače, srednje Bosne, BiH i Republike Hrvatske, Dario Kordić je danas pohodio groblje Carica gdje su mu pokopani otac Pero i majka Rozika.

Silna želja dočekati sina na slobodi nije im se ispunila, duševna patnja, bolest, pozne godine... bile su jače i otac Pero, veterinar, koji je skupa s Darijom i suosnivač HDZ-a u Busovači i u srednjoj Bosni, umro je 26. veljače, a majka Rozika, liječnica, tri mjeseca kasnije, 29. svibnja prošle godine.

Poruka roditeljima

Dariju, tada na izdržavanju kazne u austrijskom zatvoru, nije bio dopušten dolazak u Busovaču i ispraćaj bar jednog roditelja na vječno počivalište. Dario je zajedno sa suprugom Venerom, sestrom Davorkom i bratom Davorom posjetio grobove roditelja Pere i Rozike. Upalili su svijeće, položili cvijeće i skrušeno molili za njihove duše. S njima su na groblju Carica bili i rodbina i bliski prijatelji, a svi su oni upalili svijeću i uz spomen-križ podignut uz grobljansku kapelicu u znak sjećanja i poštovanja prema poginulim braniteljima Busovače.

Dario se poklonio i sjenama trojice poginulih branitelja Brnada, oca Ivice (1952.) i sinova Darija (1972.) i Valerija (1974.), koji, na neki način i simboliziraju hrvatske obitelji i žrtvu u obrani rodne grude. Na grobu roditelja Dario nije mogao zaustaviti suze, a tom prilikom je i poslao "poruku" ocu Peri i majci Roziki: „Cijeli život ste bili sa mnom i uz mene, ‘osjećao' sam vas i u Zračnoj luci Zagreb nakon što sam stao na sveto hrvatsko tlo.

Posjet Hercegovini

Osjećao sam da ste bili sa mnom i jučer u župnoj crkvi sv. Ante, a i na Gradskom stadionu gdje su mi prijatelji priredili doček. Iz vaše ljubavi, iz žrtve poginulih branitelja, iz vaše patnje i muka i patnje i muka roditelja, čiji najmiliji dadoše svoje živote u obrani svojih i naših ognjišta, crpio sam snagu i uz snagu koju mi je davao Svevišnji, sve sam izdržao.

- Hvala vam, moj dragi oče i moja draga majko, hvala vam moji dragi suborci! U miru počivajte na groblju u Busovači koju ste hrabro branili i obranili - kazao je Kordić koji sutra ide u Međugorje i Hercegovinu.

VECERNJI LIST