Koordinacija Udruga iz Domovinskog rata: Otvoreno pismo Predragu Matiću

...je opasna i podmukla konstrukcija koja ima za cilj podjelu hrvatskih branitelja, stvaranje mržnje i raskola na temeljima Hrvatske države koja je nastala na Domovinskom ratu koji je bio pravedan, obrambeni, legitiman i oslobodilački, koji su obranili zajedničkim snagama branitelji HV i HVO-a.

Koristiti branitelje iz Domovinskog rata za svoje političke neuspjehe i osobne frustracije je ispod svake razine političke i povjesne korektnosti i ljudskog dostojanstva i o Vama najviše govori.

Vaša politička ambicija i javno djelovanje prema našem uvjerenju jedan je od glavnih uzroka pada političkog rejtinga SDP u zadnjih nekoliko godina.

Vi ste u biti crna mačka, tj. kamen smutnje i razdora unutar hrvatskih branitelja i zasigurno Vas danas ne bi uzeo za suradnika ni bivši predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, a još manje bivši premijer Zoran Milanović.
Vaš rad za vrijeme dok ste bili ministar branitelja u Vladi Republike Hrvatske je bio bez imalo solidarnosti, općenito prema braniteljima i članovima njihove obitelji, izrazito bahat i rastrošan što je utvrdila i državna revizija.

Ne prežete ni od čega, niti Vas je briga za štetne posljedice Vaših izgovorenih riječi.

Vi niste socijal-demokrat niti imate potrebne nacionalne i ljudske atribute za angažman na političkoj sceni, za Vas ne važi Ustav RH niti nas Vi smatrate hrvatskim državljanima.

Vaš prezir prema nama je vidljiv, veoma izražajan i intuitivno slutimo kako bi naša nacionalna eliminacija Vama donijela ogromnu patalošku radost.
Nadamo se kako ste Vi samo endemska vrsta na suverenom teritoriju Republike Hrvatske i kako bi Vam trebalo omogućiti cjelovit medicinski tretman koji uključuje suočavanje sa vlastitim demonima i osobnim frustracijama.

Što se nas branitelja tiče Busovača-Zdravo je jedino po čemu ćete biti upamćeni u memoriji ovog naroda koji trpi i nosi teški križ nepravde i poniženja koji su mu napakirali političari poput Vas.

 

                                                                                    KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH

                                                                     IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

 

                                                                        Prim.Prof.dr.sc. Miljenko Lugonja