Komšija Komšić

Željko Komšić, Željko Komšić, posavski obzor, Željko Komšić, izbori 2010, Željko Komšić, Živko Budimir, Željko Komšić, Željko Komšić, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, SDP BIH, Bakir Izetbegović, Željko Komšić, šamar, fašizam, komunizam, Željko Komšić, SDP BIH, blaž kraljević, Željko Komšić, SDP BIH, Željko Komšić, platformaši, Željko Komšić, Hillary Clinton, SAD, Željko Komšić, SDA BIH, krivac, Ivo Josipović, Željko Komšić, Boris Tadić, Željko Komšić, ustavne promjene, SDP BIH, Mile Lasić, Željko Komšić, Željko Komšić, Bosanci, Bošnjaci, Željko Komšić, dr. Dragan Čović
O tome Jadranka Kosor i Josipović šute, ili nisu stigli da progovore. Podsjetimo se, Josipović voli komentirati Dodikove istupe dok ovom prilikom sluganski šuti. Dodikov strah od unitarne BiH i majorizacije nije paranoičan nego je na ovaj način sasvim opravdan.
Još će samo najnaivniji Posavci čvrsto zastupati „simpatičnost“ komšije Komšića kao što su naivno prihvatili činjenicu da su im komšije muslimani nespremno dočekali rat 1992.god.a zatim šlepajući se nakon otrežnjenja opet pokazali pravo lice na ovim izborima. Još će samo najnaivniji prihvaćati laži o Tuđmanovoj podjeli te države i o hrvatskoj krivnji za muslimansko-hrvatski rat.

Muslimani su pokazali na ovim izborima svoju dvoličnost davajući tri puta više glasova komšiji Komšiću nego što je to bilo 2006.god.( cca 120.000 glasova). Preko komšije Komšića će se štititi muslimanski interesi a hrvatski će se opstruirati. Mnogi misle da je to mjesto nevažno i da je u pitanju i dobar novac za statiranje ali nije baš tako. U rotacijama bi pravi osvješteni Hrvat ipak poremetio mnoge planove unitaristima ali i separacionistima.
Nekoliko su puta Hrvati spašavali BiH na referendumu 90-tih, prihvaćanjem stotina tisuća izbjeglica u vrijeme rata i u Daytonu koji ipak nebi završio onako kako jeste da nije bilo toliko omraženog im Tuđmana. Hrvatski političari sriču fraze o jedinstvenoj BiH, povratku izbjeglih, Hrvatima kao konstitutivnom narodu, nepostojanju BiH bez Hrvata i sl. Hrvati će ovakvim budalaštima nestati politički a onda i fizički. To uistinu nezanima pogotovo Zorana Milanovića i Vesnu Pusić kao i ostale nacionalno neosviještene hrvatske političare koji vole pojesti ćevape na Baščaršiji, slikati se, odvaliti par floskula za medije i otići ušlagirani Europskim basnama. Oni ne žive u BiH pa nemogu niti osjetiti ono što lebdi u zraku, svu neiskrenost i nepoštenje uz poniženje koje im doživljavaju sunarodnjaci.

Ovakvim odnosom Hrvatska i nije zaslužila branik od sunarodnjaka u BiH koji je u ratu tako bio dobrodošao.I sa vremenom će taj branik i nestati, to je neminovno. Ova šutnja u vezi komšije Komšića je izdaja i podjela Hrvata u BiH od strane sadašnje Hrvatske politike a ne one Tuđmanove. Zbog ovakvih događanja zahtjevi,izjave i najave Milorada Dodika su legitimni i opravdani. Sluganstvo muslimana u BiH se ogleda i u bojazni nazivanja fakta Republike Srpske takozvanom Sjetimo se samo muslimanske alergičnosti na spomen Herceg-Bosne, fakta zbog kojeg su muslimani tamo gdje danas jesu. Sinoć odmah nakon izbora pojedini istupi idiota na FTV i BHT koji se bave nekakvom politikom dijele lekcije Hrvatima tako što se „nadaju da im neće pasti gluposti na pamet-nešto poput samouprave“. Svima je jasno da bi im sudbina bez nje i Hrvata bila kudikamo tragičnija i žalosnija.
Republika Srpska je stvarnost koja će opstati a Euroatlantska politika je pokazala da su svi istočno od Slovenije samo zapadni Balkan. Hrvati BiH prodani ste i izdani ne od Tuđmana nego od Euroatlantskih integrista i domaćih kvazi sluganskih političara. Jer da je drugačije nebi bilo ovakvih demokratskih idiotarija na čelu sa Visokim predstavnicima.Visokim samo po svojim plaćama i šupljim pričama. Do tada će nam se istinski gaditi kada na TV budemo gledali komšiju Komšića koji bestidno prihvaća ulogu nekakve hrvatske balkansko-dvorske lude. Nažalost još je bolnije kada poslušamo neke naše „nadobudne“ Hrvate koji u tome nevide nikakvu tragediju.
Bože, blaženo je neznanje kao što je u svetoj knjizi zapisano.

Juraj Marić/posavski-obzor.info