Kome odgovara koridor kroz Hercegovinu, a kome Pelješki most?

11.05.2012

Gradlište pelješkog mosta potpuno pusto. Ploča sa slikom mosta i dalje stoji. S obzirom da se od gradnje zasad odustalo, prolaz prema Dubrovniku ostaje samo postojećim pravcem.

tamo je Neum i BiH. Ivan Pavković, novinar Al Jazeera-e Balkans, posjetio je proteklih dana Neum i razgovarao sa načelnikom općine Živkom Matuškom, kao i Dubrovnik, gdje je razgovarao sa dubrovačko - neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem.

Iako je tendecija Europske unije brisanje granica, ulaskom Hrvatske u EU granice prema istočnim susjedima zapravo će ojačati. To je i hrvatski problem, jer će dubrovačko područje biti odsječeno od ostatka zemlje s dvije granice strogog nadzora. Tu je i problem odsječenosti Neuma, jer se do njega može samo cestom kroz Hrvatsku.

Što o ovom problemu kažu načelnik općine Neum Živko Matuško, dubrovačko - neretvanski župan Nikola Dobroslavić, pomoćnik ministra prometa i veza BiH Izet Bajrambašić, stanovnici Neuma i Dubrovnika te turisti, pogledajte u video-prilogu.

loading...» 1 komentar

  • avatar huphap 14.05.2012. 08:59 #1

    Prica se sa puno strana o autocesti kroz Neum, o peljeskom mostu, pa kuda treba ici cesta, ja sam protiv ceste kroz Neum, ali treba malo otvoriti oci i vidjeti da Milanovic Z.i Cacic R. odnosno vodstvo hrvatske za autocestu i kud ona treba ici - juznije od Splitu ne brigaju ma ni 0,1 posto, jer Milanovicu i Cacicu je bitan trokut Zg - Rijeka - Zadar - Zg a ovo dolje sve boli njih neka briga, o tome ce se pricati to je nesumnjivo , ali graditi recimo od Ploca dolje dalje, tek kad odu iz vrha vlade ove gore navedene dovedene masonske politicke figure