Kome i zašto smeta Ulica Stjepana Radića u Sarajevu ?

07.12.2014

Hrvatska seljačka stranka najoštrije osuđuje inicijativu grupe građana o promijeni imena Ulice Stjepana Radića u sarajevskoj Općini Centar.

Ne ulazeći u to zaslužuje li Hamdija Pozderac ulicu u Sarajevskoj Općini Centar pitanje koje se postavlja glasi : „Komu i zašto smeta Ulica Stjepana Radića u Sarajevu ?"

Izmjenom imena Radićeve ulice Sarajevo bi izgubilo i privid multietničnosti koji pokušava održati unatoč tomu što je broj Hrvata u današnjem Sarajevu u odnosu na prijeratni na razini statističke pogreške ali sviđalo se to nekome ili ne Sarajevo je bilo i ostati će i hrvatski grad.

Da sve u Sarajevu ipak nije tako crno pokazali su upravo stanovnici Radićeve ulice koji su u manje od 48 sati prikupili 348 potpisa protiv promijene imena i time dokazali kako u Sarajevu još živi onaj nekadašnji duh međusobnog uvažavanja i poštivanja bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost.

Komisija Općinskog vijeća Centar za javna priznanja i obilježavanje povijesnih zbivanja i osoba će na sjednici na kojoj će raspravljati o ovoj sramotnoj inicijativi morati odlučiti žele li da Sarajevo zadrži barem privid multietničkog grada ili žele da i službeno postane jednonacionalni grad.

Predsjednik Županijskog odbora HSS-a Sarajevske Županije

Petar Ilić

loading...