FOTO  Kolinda Grabar-Kitarović u Mostaru: Hrvati su jedan narod koji živi u dvije domovine

kolinda
Skup je održan u prepunoj velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače. Naznočima se prvi obratio Slađan Bevanda Predsjednik mostarskog Gradskog odbora HDZ-a BiH, a zatim i potpredsjednik HDZ BiH Mladen Bošković koji su pozdravili predsjeničku kandidatkinju u ime stranaka HNS-a, ali i u ime Dragana Čovića predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a BiH, i člana predsjedništva BiH iz reda hravtskog naroda.

Nakon toga je prikazan osmominutni film o Kolindi Grabar-Kitarović, a zatom je ona uz ovacije cijele dvorane izašla za govornicu i predstavila svoj izborni program.

Istakla je da su Hrvati iz Hrvatske i BiH jedan narod koji živi u dvije domovine, da se Hrvatska branila i u Mostaru, Kupresu i svim ostalim mjestima gdje žive Hrvati u BiH, da je HVO komponetna HV-a, te da će se ona kada postane predsjednica Hrvatske brinuti da Hrvati u BiH budu ravnopravni sa ostala dva naroda i to je strateški cilj predsjednika Republike Hrvatske.

Skup je završio pjesmom Moja domovina koju je uglas pjevala čitava dvorana. Program je vodila Misijana Brkić, a u glazbenom dijelu nastupila je klapa Drača.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info