Kod susjeda već oglašen crveni alarm: Snažno pogoršanje vremena tek dolazi

meteoalarm, crveno upozorenje, kiša, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, prognoza vremena, vremenska prognoza, ciklona, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, meteoalarm, žuto upozorenje, vremenska prognoza, zahlađenje, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, poplave, poplave neretva, kiša, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na prometnicama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, kiša, listopad, poplave, stradali od poplave, poplave neretva, polave, vodostaj, stabilizacija, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na
BiH sutra očekuje promjenjivo, u većem dijelu Hercegovine pretežno oblačno, a samo će u Posavini prijepodne još prevladavati sunčano.

Kiša i pljuskovi uz grmljavinu

Kiše i pljuskova, ponegdje izraženijih uz grmljavinu bit će u Hercegovini, u zapadnoj Bosni,  te unutrašnjosti. Prolazno malo kiše moguće je danju u središnjim i sjeverozapadnim krajevima, a glavnina kiše u kopnenom području očekuje se u noći na petak. Najviša dnevna temperature uglavnom između 15 i 22°C, javlja DHMZ.

Olujni udari juga, mjestimice preko 120 km/h

Crometeo javlja da će jugo tijekom srijede sve više jačati, a osobito će jako biti krajem srijede. Tada se na moru očekuju olujni udari juga preko 100 km/h, a olujni udari mogući su i ponegdje uz obalu i zaobalju. Najjače jugo očekuje se noćas na Kvarneru, kada se očekuju orkanski udari, mjestimice preko 120 km/h. Jugo će dodatno pojačati valovitost mora, a noćas se očekuje i plima zbog jačine i blizine ciklonalnog sustava.

Osim vjetra, bit će obilnih oborina, temperature visoke

Olujno jugo puhat će i tijekom četvrtka i petka, a najjače jugo u Hercegovini očekuje se u prvom dijelu petka. Osim juga i visokih temperatura zraka, ciklona dijelovima zemlje donosi obilne oborine. U nekim dijelovima Hercegovine i krajeva uz Jadran past će preko 50, a do vikenda i preko 100 litara kiše po kvadratnom metru.

Meteoalarm je za sutra izdao i upozorenje za obilnu kišu i olujan vjetar

Obilna kiša očekuje se u četvrtak kao i jako i olujno jugo. Najviše kiše bit će na riječkom i kninskom području. Pogoršanje uz jaku kišu očekuje i dubrovačku, gosipćku i splitsku regiju. Vrijeme će u pojedinim dijelovima biti opasno. Moguće su i štete.

Kod susjeda crveni alarm

Slovenska agencija za okoliš (ARSO) proglasila je u srijedu "crveni alarm", najviši stupanj upozorenja zbog opasnosti od prirodnih nepogoda, za zapadne i južne dijelove države.
Alarm vrijedi od četvrtka, kad se najavljuju jake padaline, te za iduća tri dana, a očekuje se da će nevrijeme prestati u subotu ujutro.

Dežurni meteorolog Brane Gregorčič izjavio je za slovenske medije kako se predviđa da će najviše padalina pasti u južnim, zapadnim i središnjim dijelovima zemlje, javlja Hina.