Kod Bijeljine stanje još teško, leševi životinja se raspadaju

poplave, poplave, meteorolog, najava, snijeg, poplave, Iz Hrvatskih voda, rajevo selo, Pucanje nasipa, poplave, Bijeljina

...a preostali leševi uginule stoke su počeli da se raspadaju, javlja Fena.

U Velinom Selu se još nalazi manji broj mještana sa živom stokom koji ne žele da se evakuiraju.

Prioritetna aktivnost na ovom području i danas će biti uklanjanje životinjskih leševa. U blizini Velinog Sela preventivno će biti osiguran karantenski prostor za slučaj pojave zaraznih bolesti.

Stanje na Dašničkom nasipu u Bijeljini je stabilno, a u tijeku prethodnog dana vodostaj rijeke Save nastavio je da opada. Osim dežurstava pod stručnim nadzorom, jučer nije bilo potrebe za radovima na sanaciji nasipa. Dežurstva mještana na nasipu će biti nastavljena i danas, najavljeno je iz bijeljinskog Gradskog stožera za izvanredne mjere.

Tijekom prethodnog dana, u akciji "Očistimo svoj grad", prikupljeno je i odvezeno više od 500 tona otpada. Pored ekipa poduzeća Komunalac u akciji je bilo angažirano oko 250 volontera iz Bijeljine, Istočnog Sarajeva i Srebrenika.

Nastavljen je rad liječničkih timova na tri punkta - ispred škole u Brocu, kod Doma kulture u Trnjacima i u Crnjelovu, kao i u kolektivnim centrima gdje je smješeteno ugroženo stanovnišvo - Sportskoj dvorani Gimnazije i osnovnoj školi u Međašima. Takođe, nastavljen je rad dva mobilna liječnička tima, koji su obilazili ugroženo stanovništvo, vršili preglede i dijelili potrebne lijekove.

Dom zdravlja Bijeljina je obavljao i poslove dezinfekcije na području Grada. Ukupno je izvršena dezinfekcija na oko dvije trećine gradskog područja. Pored Doma zdravlja u ovoj aktivnosti sudjelovale su i dvije ekipe iz Crne Gore, volonteri, kao i pripadnici trupa Oružanih snaga BiH. U tijeku današnjeg dana treba da se završi dezinfekcija na gradskom području i nastavi u pravcu Dvorova.

Fena