FOTO  Klauzurom na Kupresu HDZ BiH krenuo u kampanju za lokalne izbore

HDZ BiH, izbor, izbori, Kupres
... (HDZ BiH krenuo je u kampanju za predstojeće Lokalne izbore u BiH.

Nazočne je pozdravila politička ravnateljica PA HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara, koja je ispred Političke akademije HDZ-a BiH bila moderator ovog skupa.

Na klauzuri su nazočili dužnosnici HDZ-a BiH sa svih razina izvršne i zakonodavne vlasti i kandidati za načelnike/gradonačelnike i kandidati za općinska/gradska vijeća.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, predstavio je ukratko aktualnu političku situaciju a ujedno pozvao sve kandidate da daju svoj maksimum na ovim izborima kako bi se nastavio program i plan HDZ-a BiH. Čović je upoznao nazočne kako je Središnji odbor usvojio smijernice izborne strategije za Lokalne izbore 2016. godine s jasnim ciljem.

HDZ BiH je prijavio 33 kandidata za načelnike općina, uključujući i 7 kandidata sa koalicijama, te 67 listi za općinska, odnosno gradska vijeća, uključujući i 16 listi s koalicijama.

O strateškim odrednicama izborne kampanje govorila je zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto te je prezentirala izbornu strategiju za Lokalne izbore 2016. godine. Naglašeno je kako izborni stožer HDZ-a BiH daje smjernice a lokalne jedinice provode svoje izborne planove.

Klauzura je nastavljena izlaganjima 25 smjernica od kojih je koncipiran izborni program, te o načinima i sredstvima komuniciranja kampanje HDZ-a BiH za Lokalne izbore 2016. godine