Kardinal Vinko Puljić: I Hitler je zakonito stigao na vlast, Hrvate neće uništiti prljava politika

Kardinal Vinko Puljić, Dobar loš zao emisija, naša tv, Mario Vrankić, BIH, Kardinal Vinko Puljić, Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, slavlja Kurban-bajrama, Bajram, Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić, Željko Komšić političar, Kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, Vinko Puljić, Kardinal Vinko Puljić
...u BiH oduzimaju prava te se to predstavlja kao nešto zakonito, dodajući da je i Hitler na zakonit način stigao na vlast.

U vrijeme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. No, pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi ga se izbrisati da je tu živio, kao što se to želi Hrvatima u Bosni i Hercegovini, rekao je kardinal Puljić u propovijedi na misi u povodu 560. godišnjice prvog spomena općine Žepče, prenijela je Hina.

Puljić je aludirao na neravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini nakon što je u Predsjedništvo BiH izabran Željko Komšić.

Kardinal Puljić dodao je kako Hrvati i katolička vjera nisu bili uništeni ni u vrijeme turske vladavine ni komunističkog režima pa "neće ni danas u prljavim političkim igrama i stranačkim prepucavanjima u BiH".

Nijedan narod neće imati sreće ako uništi drugi narod, a to se događa u BiH. Puno toga moramo ispraviti, ali naša katolička vjera je naš put za budućnost Hrvata u BiH, poručio je nadbiskup.

Teška su vremena i pitate se što će biti s nama Hrvatima u BiH. To je vrlo prljava politička igra, ne samo domaćih politika nego i svjetskih moćnika koji žele hrvatskome narodu ogaditi Bosnu i Hercegovinu, ogaditi naše korijene i ognjišta, našu vjeru i identitet, i to sve pod okriljem zakon, dodao je.

Neće nas Hrvate u BiH spasiti nikakva politika, nego naša katolička vjera i naša hrabrost, vjernost i vjerodostojnost, poručio je Puljić.