Kaos u BiH: Zbog snijega sletjela dva busa, Sarajevo zatrpano

14.01.2019

SNIJEG koji je u većem dijelu Bosne i Hercegovine intenzivno počeo padati u noći na ponedjeljak znatno usporava promet na cestama u zemlji, izvijestili su iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Najteže se prometuje preko planinskih prijevoja na kojima je snijeg i ranije napadao u većim količinama.

Posebice je otežan promet cestama Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Sarajevo-Rogatica, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Uskoplje, Trnovo-Foča, Gacko-Tjentište, Livno-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Kolo-Tomislavgrad-Šuica.

Zbog iskliznuća kamiona dodatni problemi nastali su na prijevoju Komar, na cesti između Travnika i Bugojna.

Za sva teretna vozila s prikolicom i za tegljače preporučena je uporaba lanaca, a zimska oprema obvezna je za sve vrste vozila u razdoblju do 15. travnja.

U BiH su proglašeni zimski uvjeti vožnje a iz BIHAMK-a podsjećaju kako u slučaju obilnijih snježnih padavina može doći do zabrane prometa za priključna vozila na planinskim prijevojima gdje je cesta pod snijegom.

Sletjela dva autobusa

Više osoba ozlijeđeno je u slijetanju autobusa na regionalnom putu Novi Travnik-Gornji Vakuf, potvrđeno je Klixu iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBŽ. Kako doznaju, jutros oko 6:30 autobus je proklizao i sletio s ceste u mjestu Božići.


loading...