Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana?

nevrijeme, olujno nevrijeme, Snažno nevrijeme, Hrvatska, vrijeme, BIH, oblačno, vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -4 stupnja, Bugojno, Ivan-sedlo i Livno 1, Doboj, Drvar, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 3, Banja Luka, Sanski Most, Stolac i Tuzla 4, Grude i Zvornik 5, Bihać, Gradačac i Trebinje 6, Mostar 8 i Neum 10 stupnjeva.

Atmosferski pritisak u Sarajevu je iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju biti pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća u Hercegovini, jugozapadnim i centralnih područja Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stupnjeva.

U ponedjeljak će biri umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 19 stupnjeva.