Kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana? - 10.11.2016

vrijeme, vrijeme u BIH, kiša, nevrijeme, meteoalarm, vremenska prognoza, cipele, vodonepropusne cipele, vremenska prognoza, meteoalarm, vremenska prognoza, svibanj, kiša, vremenska prognoza, ciklona, kiša, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, BIH, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, ljeto, vrućina, kiša, vremenska prognoza, jesen, kiša, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , meteoalarm, narančasto upozorenje, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , vremenska prognoza, zahlađenje, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, proljeće, ljeto, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, kiša, snijeg, vrijeme, kiša, meteoalarm, vremenska prognoza, BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, promjena vremena, vremenska prognoza, meteoalarm, oluja, nevrijeme, olujno nevrijeme, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Jablanica, nevri
...odmah prešli u bunde i deblje jakne, vjerojatno bi to bila jedna od udarnih vijesti, ali jučer, zbog globalnih događaja, nije bilo tako. Naime, pojedina područja BiH jučer su se probudila u snijegu. Nakon što je ponedjeljak donio toplo vrijeme, brojni su sjedili na terasama svojih domova i kafića kao da je neki od proljetnih ili, barem, ranih jesenskih mjeseci, ali utorak je nagovještavao promjenu vremena, primjereniju nazivu mjeseca studenoga. - Da, hladnije je nego inače. Temperatura u automobilu je 5 stupnjeva, ali meni djeluje kao da je još hladnije, govori nam čovjek kojeg smo zatekli jučer u Mostaru dok je zagrijavao automobil za put na posao. Da su se dogodile promjene, potvrđuju nam i u Federalnom hidrometeorološkom zavodu. Ipak, naglašavaju da hladnije vrijeme nije nikakvo iznenađenje za ovaj dio godine.

Snijeg prešao u kišu

- Do nedjelje će biti nestabilno s oborinama. Nije to ništa neočekivano, ovo se ranije najavljivalo. Malo snijega koji je pao jučer uglavnom je prešlo u kišu. U načelu, nigdje nije bilo ozbiljnijih snježnih oborina. Danas i sutra očekuje se kiša. Sutra bi moglo biti većih oborina, od 20 do 40 litara po četvornom metru, a možda najrizičnije bude na području Krajine, na istoku i jugoistoku BiH, gdje bi moglo pasti više kiše, govore nam u Federalnom hidrometeorološkom zavodu. Prognozu na svojoj stranici objavio je i neovisni meteorolog profesor Zoran Zadro koji nestabilnost i hladnoću očekuje do nedjelje. Najavio je i da će nakon jučerašnjeg pogoršanja, koje se dogodilo u noći s utorka na srijedu, doći do novog pogoršanja i pri tome će ponovno biti obilnije kiše, piše Večernji list.

Idući tjedan smirivanje, ali...

- Lokalno, ponovno može biti problema s velikim oborinama, ali nadam se bez većih posljedica. Prognoze za idući tjedan su optimističnije, tako da bi vjerojatno mogla nastupiti postupna stabilizacija vremena i zatopljenje. Kiše bi još moglo biti u ponedjeljak i tijekom utorka. Nakon toga bi se moglo spojiti barem nekoliko dana suhog, stabilnog i sunčanog vremena, istaknuo je Zadro najavivši nakon toga destabilizaciju od 19. do 26. studenoga.

- Prema trenutačnim dugoročnim prognozama, vjerojatno nas čekaju zimski mjeseci s kišom i snijegom.