Diskriminacija Hrvata u Gradačcu

...OV-a Gradačac "nastavak diskriminacije Hrvata i pritisak na mlade intelektualce iz reda hrvatskog naroda da napuštaju svoj grad".

U priopćenju za javnost, Šimić ističe da su, unatoč dogovoru parlamentarnih stranaka u OV-u i zaključka kolegija stranaka da se prema izbornim rezultatima izvrši popuna članova u Komisiju za procjenu prava i nepokretnosti, koalicija SDA i SDP prekršile dogovoreno.

"Kandidat HDZ bio je diplomirani ekonomista i jedini nebošnjak između 18 predloženih kandidata od kojih je u Komisiju izabrano 9. Umjesto našeg kandidata s visokom stručnom spremom među izabranim članovima Komisije su vodoinstalateri, kuhari, cvjećari...", navodi Šimić.

On je odbacio optužbe predsjedavajućeg Općinskog vijeća i člana Županijskog odbora SDP-a Edisa Dervišagića da je HDZ BiH i on osobno (Šimić) kočnica povratku Hrvata kako u općinu Gradačac tako i u ostale općine BiH.

"Politika diskriminacije koje godinama provode kadrovi SDA i SDP izravno sprečava povratak Hrvata i Srba u općinu Gradačac ali također i odlazak, posebice mladih, iz Gradačca.

Tome najbolje svjedoči činjenica da u općinskom organu uprave Gradačac nema uposlenog niti jednog Hrvata i Srbina. Slično je stanje i u javnim poduzećima i ustanovama gdje također za njih nema mjesta. Posljednja sjednica OV Gradačac samo je nastavak te diskriminatorske politike", zaključuje Šimić.

(Fena)