Kad ministar Lijanović sliku svoju ljubi parama domaćih poreznih obveznika

Drskost i nedostatak svakog oblika javne odgovornosti stara je i dobro poznata odlika ovdašnjih političara. Ali, unatoč tim poznatim činjenicama, naš političari ipak uspijevaju da nas iznova fasciniraju svojim bezobrazlukom i javnom bahatašću.

Takav je primjer prošli tjedan dao Ljerko Ivanković Lijanović, aktualni ministar za poljoprovredu, vodoprivredu i šumarstvo, koji je, prema podacima koje je u javnost iznio Centar za istraživačko novinarstvo (CIN), za marketinšku kampanju "Kupujmo domaće", u kojoj poziva pučanstvo na kupovinu domaćih proizvoda, javnim proračunskim novcem platio 671.888 KM. Agencije zadužene za izradu i publiciranje promotivnog materijala - sarajevski Tim System i SV-RSA - odabrane su suprotno Zakonu o javnim nabavkama u BiH, tvrde novinari CIN-a, dok reklamni slogan "Kupuj domaće - kupuj srcem" podsjeća na krilaticu "Srcem za boljitak "koju njeguje politička stranka Radom za boljitak, kojoj i sam ministar pripada.

Indikativno je da je kampanja započeta samo mjesec dana uoči početaka oficijelne kampanje za lokalne izbore u BiH; te je sasvim sigurno da spotovi i bilbordi po cijeloj BiH jesu slučaj za Centralnu izbornu komisiju ali i neke druge institucije zadužene za zakon i transparentno i odgovorno trošenje javnih para. Javnost očekuje da povodom ovoga slučaja svoj ​​stav izrazi i sa Vlada FBIH na čelu sa Nerminom Nikšićem.

DEPO PORTAL