Kad HV uđe u Posavinu ona obično padne u tuđe ruke!

Stipe Mesić, stjepan mesić, hera, hv, stjepan mesić, Boris Tadić, stjepan mesić
...budući da je utvrđeno kako u njoj ne plaća porez. Naglašavaju  da je njegovo djelovanje štetno po stabilnost ove države..

U HERA-inom oštro intoniranom pismu  nadalje najavljuju  radikalne mjere prema Mesiću  ukoliko Mesić nekim čudom ne završi u Haagu zbog svoje uloge u ratu u BIH:

"Nastavi li podrivati Bosnu i Hercegovinu prema interesima Zagreba i podrivati hrvatsku poziciju u BIH opet kao sve godine ranije prema interesima Zagreba, Mesića više nećemo tolerirati" - stoji u priopćenju koje je danas poslano medijima.

"Zadnji put kad je u Posavinu ušao HV i preuzeo kontrolu od HVO-a Posavina je pala u srpske ruke i to g. Mesić jako dobro zna. Hrvatska vojska ne postoji, postoji NATO odred smješten u Zagrebu i Mesić nije njegov gospodar niti mu može išta narediti"

"Žalosno je da je strani plaćenik Mesić spreman prijetiti vojskom u interesima Sarajeva a sve ove godine kao predsjednik države koji bi  prema ustavnoj ulozi za koju je plaćen morao brinuti o položaju Hrvata van RH, mirno promatra punih 10 godina, kako njegov narod u BIH nestaje, kako mu tenkovi ulaze u banke , i sve to vrijeme mirno ispija kave s čovjekom kojeg su Hrvatima izabrali drugi klasičnom majorizacijom kroz institucije sistema. Onog istog sarajevskog sistema kojem Mesić želi da nas okrene".

Neka se izdajnik i ridikul Mesić zapita bi li jedan državnik kakav je recimo Tadić ispijao kave sa srpskom verzijom Komšića da ga Srbima preglasavanjem  nametnu Bošnjaci?

Hrvatska Posavina, Hrvati u cijeloj BIH, RS, FBIH  unutarnja su pitanja BIH i neumjesno je od "predsjednika građana susjedne republike"  koji traži od BH Hrvata da prestanu utjecati na politički život Hrvatske, da se istima mješa u unutarnja politička pitanja BIH.

Što se mješao miješao se , stoji u priopćenju HERE u kojem apeliraju na novoizabranog predsjednika g.Josipovića da se ne obazire na ispade senilnog i ucjenjenog islamskog lobiste.

U HERI također pozivaju saborske zastupnike  da u Saboru pokrenu izmjene Zakona o financiranju bivših predsjednika prema kojem bi samo oni građani koji su birali Mesića i koji  na to pristanu plaćali od svojih plaća vilu i 2 milijuna kuna troškova bivšem predsjedniku koji bi u svakoj normalnoj državi osim u Hrvatskoj umjesto udobnog smještaja bio suđen za veleizdaju, odavanje državnih tajnih te podrivanje hrvatske pozicije u BIH, koju je kao predsjednik RH bio dužan štititi. - stoji na kraju priopćenja HERE.

HERA poziva političke vođe tri naorda u BIH ili da se maknu ili da raspišu REFERENDUM  s pitanjem narodu da li žele Suverenu i samostalnu BIH uređenu kao federaciju TRI ENTITETA da se konačno vidi što narod želi!