Južina probudila Hercegovinu

kisa

Poslijepodne ili u večernjim satima padalina će biti u većini područja, osim u Krajini. Očekivana količina padalina tijekom 24 sata: u Krajini, lokalno na zapadu Bosne i u Hercegovini od 20 do 40, ponegdje i do 50, a u ostatku zemlje od 2 do 10, ponegdje do 15 l/m2.

Puhat će slab do umjern vjetar, uglavnom južni i jugoistočni. Prijepodne u Hercegovini, središnjim i jugozapadnim područjima povremeno i jako jugo.

Najviša dnevna od 7 do 13, na jugu od 11 do 16 stupnjeva. Temperature zraka u 7.00 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Gradačac, Sokolac i Zvornik 4, Bihać, Bijeljina i Srebrenica 6, Banja Luka, Brčko, Sanski Most i Zenica 7, Ivan Sedlo 8, Doboj 9, Livno i Tuzla 10, Bugojno, Grude, Sarajevo i Trebinje 12, Široki Brijeg 13, Mostar 14 i Stolac 15 stupnjeva.

Ciklonska aktivnost iznad Bosne i Hercegovine negativno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Kronični bolesnici i meteoropati imat će izraženije tegobe vezane za njihove bolesti, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.