Josipoviću drago što je Čović izabran glasovima Hrvata

Dragan Čović
...a posebno mu je drago da je za hrvatskog predstavnika u tročlanom predsjedništvu BiH izabran "kandidat koji u hrvatskom korpusu uživa povjerenje". Na nedjeljnim izborima najbolji su rezultat ostvarile stranke s nacionalnim predznakom, a za hrvatskog predstavnika u tročlanom predsjedništvu izabran je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Komentirajući izborne rezultate, Josipović je čestitao svim izabranim članovima predsjedništva BiH i parlamentarnim zastupnicima kojima želi "da svoju domovinu vode najboljim mogućim putem".

"Ono što mi je posebno drago jest to da, prema onome što je nama ovdje dostupno, nije bilo nikakvih ozbiljnijih deficita u izbornom procesu. To pokazuje da je BiH država koja može uvažavati visoke demokratske standarde", rekao je Josipović.

Hrvatski predsjednik je posebno istaknuo da mu je drago da je hrvatski član predsjedništva BiH izabran glasovima Hrvata iz BiH.

"Drago mi je da se nije dogodilo nešto čemu su Hrvati u BiH prigovarali", rekao je Josipović, aludirajući na izbor dosadašnjeg hrvatskog člana predsjedništva Željka Komšića na čiji su izbor u dva mandata presudno utjecali glasovi bošnjačkih birača.

Josipović je naglasio da je važno da se "iz redova hrvatskog naroda ... izabere kandidat koji u hrvatskom korpusu uživa povjerenje".

"Mislim da su političari u BiH svjesni velike odgovornosti koju su dobili ovim izborom ... želim im svako dobro, puno uspjeha i da svoju domovinu vode putem EU-a i NATO saveza", rekao je Josipović, odgovarajući na novinarsko pitanje tijekom konferencije za novinare u njegovu uredu, na kojoj je izvijestio o sadržaju pisma koje je uputio predsjedniku Sabora Josipu Leki.

HINA