Još danas uživajte, stižu zahlađenje, oluje, pa i snijeg

vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, BIH, vrijeme, zahlađenje, kiša

... ponegdje i vrućeg. Toplo, ponegdje i vruće kao prošlih dana, u većini će Hrvatske biti još samo danas. Jesen uskoro stiže! I to ne samo kalendarski, nego i po vremenu, piše Zoran Vakula u svojoj najnovijoj prognozi za HRT.

Već tijekom subote će sa sjevera i sjeverozapada Europe doći hladniji zrak, pa nakon prolaznog zatopljenja u nedjelju, od ponedjeljka još hladniji, uz koji će ovotjedna najniža jutarnja temperatura zraka u sljedećem tjednu ponegdje biti čak i najviša poslijepodnevna.

Štoviše, u višim nadmorskim visinama ovog dijela Europe bit će i snijega, ne samo u Alpama nego vjerojatno i južnije... Prije toga imat ćemo i mjestimičnih pljuskova i grmljavina, a i jakog vjetra, gdjekad i s olujnim udarima. No, u petak će još biti pravi ljetni ugođaj, piše Vakula, prenosi Index.hr.

Već u subotu u unutrašnjosti oblačnije i svježije, osobito u zapadnim krajevima, gdje je najveća vjerojatnost pljuskova, grmljavina i olujnog nevremena, a još je vjerojatniji sjeverni i sjeveroistočni vjetar - često umjeren, ponegdje i jak.

U nedjelju prolazno smirivanje vremena, a od ponedjeljka ponovno nestabilnije, vjetrovitije, od utorka i zamjetno hladnije, ne samo diljem unutrašnjosti, nego i Jadrana, gdje će već do ponedjeljka temperatura biti u blagom padu, najprije zraka, zatim i mora. Pljuskova i grmljavine u subotu će biti na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a početkom novoga tjedna vjerojatno i na jugu.

Osim njih, probleme nekima od subote navečer do nedjelje ujutro može stvarati i jaka bura s olujnim udarima, uglavnom na sjevernom Jadranu, a u ponedjeljak najprije umjereno jugo, zatim još jača bura, koja će na većem dijelu Jadrana vjerojatno najjača biti sredinom sljedećega tjedna.