Jesen će biti ove godine toplija od prosjeka, temperature ovaj tjedan i do 35 stupnjeva

jesen, proljeće, ljeto, zima, ravnodnevnica, vremenska prognoza, kiša, jesen, jesen, Katarina Zovko Ištuk, vremenska prognoza, Zoran Zadro, jesen, vremenska prognoza, jesen, vremenska prognoza, jesen, jesen, jesen, boje, zdravlje, zima, snijeg, vremenska prognoza

Ponedjeljak najtopliji

Naime, prema prognozama meteorologa FHMZ-a, idući tjedan očekuje nas toplo vrijeme s temperaturama koje će dosezati i do 35°C.

Danas se na zapadu i SZ BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Tijekom dana postupno povećanje naoblake. Krajem dana, ponegdje u Krajini i na jugozapadu Bosne s kišom i pljuskovima. Vjetar umjeren južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna od 25 do 31°C. Sutra umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje naoblake i sunčanije očekuje se u istočnim područjima. Poslijepodne naoblačenje na zapadu i SZ Bosne, a i u ostatku BiH do kraja dana. Padaline se očekuju krajem dana i tijekom večeri. Jutarnja temperatura od 13 do 21, a najviša dnevna od 25 do 35°C.

Do kraja studenog

FHMZ je objavio i sezonsku prognozu prema kojoj će jesen 2017. na prostoru BiH, prema dostupnim prognostičkim materijalima, biti nešto toplija u usporedbi s prosječnim temperaturama zraka tijekom jeseni za razdoblje 1981. - 2010. Iako se, prema prognozama, očekuje nešto toplija jesen u odnosu na višegodišnji prosjek, ne znači da neće biti izraženijih hladnijih razdoblja. Istovremeno, mogući su i kraća izrazito topla razdoblja. Hladnija razdoblja se očekuju u drugoj polovici rujna, početkom listopada i krajem studenog. Nešto više temperaturne vrijednosti u odnosu na srednju temperaturu zraka u razdoblju 1981. - 2010. očekuju se u drugoj polovici listopada i početkom studenog.

Srednje minimalne temperature zraka bit će približne višegodišnjem prosjeku u listopadu i studenom. U rujnu srednje minimalne temperature trebale bi biti više u odnosu na višegodišnji prosjek. Tromjesečna prognoza pokazuje da bi očekivane sume padavina tijekom jeseni, trebale biti u granicama, ili nešto ispod prosječnih. U ovom razdoblju moguća su i nešto dulja razdoblja bez padalina (druga polovica listopada). Izgledi za nešto veću količinu padalina, u odnosu na višegodišnji prosjek, postoje u drugoj polovici rujna.