Jerko Ivanković Lijanović: Razvojna banka FBiH nije opravdala svoju zakonsku misiju

Dobar loš zao emisija, Jerko Ivanković Lijanović, NSRzB, Jerko Ivanković Lijanović, Jerko Ivanković Lijanović, sdpbih, Jerko Ivanković Lijanović, razvojna banka, Jerko Ivanković Lijanović, poljoprivreda, Jerko Ivanković Lijanović, platformaši, poticaji, Senad Avdić, Jerko Ivanković Lijanović, kazneno djelo, Jerko Ivanković Lijanović, platformaši, savjetnici, dnevnice
...Nadzornog odbora banke, dopremijer FBiH Jerko Ivanković Lijanović rekao je da je to između ostalog učinjeno jer ova financijska institucija praktično nije opravdala svoju misiju reguliranu članom 4. Zakona o Razvojnoj banci, a odnosi se na financijske ciljeve među kojima su podrška poljoprivredi, ruralnom razvoju, seoskom turizmu, izvozu, infrastrukturi, zapošljavanju...

Generalno gledajući, bankarski sektor u FBiH zadao je veliki udarac gospodarstvu time što je trend plasmana novca iz ovog sektora zabilježio silaznu putanju nakon vrhunca iz 2008. godine, ocijenio je dopremijer.

Za naredna dva mjeseca on je najavio javni natječaj za izbor novog Nadzornog odbora ili imenovanje privremenog te napomenuo da Vlada FBiH u ulozi Skupštine Razvojne banke obavlja i funkciju Nadzornog odbora do imenovanja novog.

Napomenuo je i da je na današnjoj sjednici Skupštine konstatirano da Razvojna banka FBiH nema mnogo nenaplaćenih potraživanja.

Odluka o razrješenju Nadzornog odbora uslijedila je nakon što Skupština nije usvojila Izvještaj o njegovom prošlogodišnjem radu.

Plan rada Razvojne banke za 2011. godinu, kojem je Skupština načelno dala suglasnost, izložen je kroz nekoliko segmenata i predviđa, između ostalog, ostvarenje osnovnih ciljeva i funkcija banke, kao i financijsko osnaživanje ove institucije, priopćeno je nakon sjednice.

FENA