Jedan ogled o licemjerju iliti zašto Saray mora stati

RAK, Sarajevo, crkva, staklo, crna kronika, radnici, štrajk, Mostar štrajk, Bošnjaci, logori, Sarajevo, sda, Vinko Puljić, Sarajevo, Dayton, Politika, Sarajevo, Željko Komšić, jovan divjak, Jerko Ivanković Lijanović, Ante Krajina, Sarajevo, trovanje, salmonela, Sarajevo, Sarajevo, rat, poruke, crveni križ, Sarajevo, vehabije, časne sestre, Sarajevo, tučnjava, Sarajevo, emigranti, kuvajt, Miljenko Jergović, Sarajevo, Božić, Sarajevo, Sarajevo, BIH, stop, stjepan radić, Sarajevo, smetnja, ulica, Sarajevo, BIH, Federacija BIH, Novac, Marijan Knezović, zrak, zagađenje, zagađenje zraka, Tvrtko Milović, Sarajevo, popis, BIH
Smatraju da je to apartheid.

All nisu oni uveli apartheid. Tko je , to nitko ne zna...
Zna se samo da su Hrvati krivi jer ne žele tu europsku stečevinu da ukinu.

EU traži istovremeno uvođenje dviju škola pod jednim krovom u RS-u.
Dok ih ukida amo u FBIH. Al nisu oni krivi jer uvode apartheid.
Srbi su sad u RS krivi što to ne žele uvesti.

Nikola Zirdum l poskok.info

Sarajevska elita također je mišljenja da su dvije škole pod jednim krovom u FBIH apartheid.
Sarajevska elita ima još jedno mišljenje. Smatraju istovremeno da dvije škole pod jednim krovom u RS nisu apartheid!

SA elita u RS-u naime traži takodjer što i EU, ili EU u BIH samo traži što predloži SA elita, - uvođenje dviju škola pod jednim krovom.
Smatraju da ce u suprotnom Srbi Bošnjake tamo asimilirati u Srbe. A SA eliti novih Srba ne treba. Pa zato treba odvojiti razrede.

Kad Hrvati u FBIH kažu isto to - da ne žele asimilaciju, Sa elita im kaže da su fašisti i da moramo skupa u klupe. Dva građanina jedan bukvar.

Tamo gdje smo većina tamo dakle ujedinjujemo, asimiliramo. Gdje smo manjina tamo može apartheid i razdvajanje.

Ima još nelogičnosti...

Kad HV napusti Posavinu to je izdaja.
Kad HV uđe u FBIH to je agresija.
Kad tuzlanski korpus ABIH igra tavle dok pada Posavina to nije izdaja.
Kad tuzlanski korpus kolje po hercegovačkoj Grabovici to je samoobrana i junački pohod.

Kad se oformi paravojska sa fašističkim znamenjem koja ne priznaje Tuđmana (HOS) to su domoljubi i patrioti BIH.
Kad se oformi paravojska sa nefašističkim znamenjem koja ne prizna Aliju (Vojska Fikreta Abdića) to su izdajnici i njih treba pred sud.

Kad HOS oformi logor u Dretelju to je prihvatni centar. To što se tu tako zaklao koji četnik i što je šef logora bio Bošnjak, ništa to. I dalje je to prihvatni centar.

Kad HVO preuzme Dretelj, onda to postaje logor. Iako nema preklanih vratova kao u vrijeme Edina Bulljubašića Dretelj dignuti na razinu Srebrenice.

HVO logori su logori smrti.
Srpski logori su logori smrti.
ABIH, HOS logori su prihvanti centri.

Dragovoljci iz RH, Srbije, makar imali BIH korijene su agresori.
Dragovoljci iz Sirije, Turske, Sudana, Saudije su braća. I patrioti.

Izručenje lašvanske šestorke nije BIH stvar. Izručenje Alžirkse skupine mora da boli svakog građanina BIH.

Kad Hrvat pobjegne iz Banjaluke to je progon iz genocidne.
Kad Hrvat pobjegne iz Zenice/Saraja - žrtva je Tuđmanove politike od koje ga nije uspjela zaštiti niti bošnjačka multietničnost.

Ako postoji Hrvat/Srbin koji će javno govoriti protiv hrvatske/srpske politike u BIH, daj mu najbolje sarajevske kurve, najčistiji kokain, svu minutažu, moć, daj mu sve. Proglasi ga moralnim , hrabrim i namjesti mu dobar posao. Ako je takav još uz to svećenik - Bingo! Ako je svećenik uz to i gay, i hoće davati intervjua koliko želiš, daj mu dečkića koliko upita i ne pitaj za cijenu.

Ako postoji Bošnjak koji će javno govoriti protiv bošnjačke politike u BIH neka nestane, neka medijski ne postoji, uništi ga na svim poljima. Kao što je nestao svojedobno veleposlanik SDA u ZG koji je izjavio da Treći entitet jest dobro rješenje za stabilnu BIH, nacrtao mapu, i nestao bez traga...

Ako se pojavi medij na njihovom području koji možeš preuzet preuzmi. Dok ne preuzmeš, nazivaj ga fašističkim. Kad ga preuzmeš njihove vođe kriminaliziraj preko njega jer je efektnije.
Medije koje plaćaju i oni, a koji su na tvom području i pod tvojom kontrolom nazivaj demokratskima.

Ako u RH ili Srbiji postoje vrsni pisci, naročito dnevni satiričari s međunarodnim ugledom u pisanju protiv prijašnjih režima, pokušaj ih vrbovati da konačno pišu za režim. Cijeli život bili su na strani slabijih, uvjeri ih da si ti, koji si najveći i najmoćniji, najslabiji. Pa će pisati.

Kad hodže podrže NDH to je greška malobrojnih pojedinaca o kojoj nećemo (iako ih je 99% podržalo).
Kad fratri podrže NDH to je dokaz o višestoljetnom fašizmu u Hrvata. Oni koji nisu podržali NDH samo su izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Kad Zvizdović klekne pred okupatorom, to nazivaj vjekovnom mudrošću bosanskih fratara. One koji Zvizdovića nazovu kvislingom nazivaj manipulatorima. Čin u kojem okupator daje porobljenome pravo da diše, potpis koji potom krši, nazivaj pretečom povelje o ljudskim pravima. Do kraja se uvuci u anale sarajevskog političkog sadizma. I bit će ti sigurna glava na Baščaršiji.
Opet, kad širokobriješki kler klekne pred SS trupama to nazivaj kvislinzima. Kad sarajski kler, islamski i katolički klekne pred SS trupama o tome šuti. Toga nije niti bilo.
No kad "Dobri pastir" klekne pred Titom , onim istim koji ti ateizira društvo, krši ljudska prava i provodi diktaturu, iako je to strogo protiv tvojih klerikalnih ciljeva, to nazivaj Zvizdovićevim mudrim naukom suživota koji se pronio kroz stoljeća.

Sutra kad ti pripišu da si šutio o sarajevskoj majorizaciji, dok si iz pozicije pripadnika potlačenih , napadao u interesu onog koji tlači, opet reci da je to bila vjekovna fratarska mudrost. Ako te razotkriju da si daidžam a ne fratar, i da svjedočiš laž iako si se pri ređenju zakleo na istinu, sakrij se među bosanske franjevce. Ma koliko te se oni stidjeli.

Kad Srđan spasi kolegu to je dokaz da i među srpskim fašistima kojih je 99% ima i nešto ljudi.

Kad Neđo spasi kolegu to je dokaz da i među hrvatskim fašistima kojih je 99% ima i nešto ljudi.

Kad Bošnjak ne spasi ni Srđana ni Neđu to ne znači ništa.

Kad se naime ne može pronaći bošnjački Srđan ili Neđo, to je dokaz da su svi Bošnjaci ljudine, a komšije i nisu trebali spašavati jer ABIH nije radila zločine.

Ako bi broj Hrvata pao ispod 10% trebalo bi ih odmah proglasiti manjinom jer što oni više kojeg vraga hoće, tako ih je malo, a stalno nešto žugaju.

Ako bi Bošnjaka u RS-u bilo ispod 10% ne smije ih se proglasiti manjinom jer bi to bilo priznavanje rezultata rata.

Srbi i Hrvati nemaju pravo na patriotizam, tj. imaju neki, ali mi ćemo odrediti koji, ne svi, jer su izdali i šurovali s agresorom.

Mi opet određujemo šta je patriotizam, kolika je dopuštena mjera srbovanja i hrvatovanja, što je agresija, a što nije.

Saudijski vojnici u srpskim/hrvatskim selima nisu recimo agresija. Bosanski i hercegovački (srpski i hrvatski) vojnici u bošnjačkim selima jesu. Mi nismo nikad izdali, nismo nikad šurovali s agresorom. Otomani su druga priča.

Kad Kavazović kaže za Otomane da su preci, a Cerić da smo Turci, to je fino. Kad nam Srbi i Hrvati kažu da smo Turci to je uvreda.

Kad se Bošnjaci vrate u Stolac odmah nastaje apartheid.
Kad se Hrvati ne vrate u Bugojno nema apartheida.

Protiv smo izborne jedinice u FBIH jer je to dezintegracija. Dezintegracija nije preglasavanje. To što smo 570.000 Hrvata okrenuli protiv države to nije dezintegracija. Dezintegracija je čim se nešto crta. Neke mape, područja.

Za europski smo standard (euri mogu), ali smo protiv europske prakse uređenja višenacionalnih država (prava ne mogu).
Borimo se za prava svakog čovjeka na cijelom teritoriju BIH pod uvjetom da taj čovjek nije Srbin i Hrvat.

Nitko u BIH nije ugrožen jer smo svi ugroženi jednako (Iako mi u Sarajevu imamo duplo više po glavi stanovnika prema zakonu o PDV-u).

Volimo druga Tita, ali ne i njegovu praksu. Nećemo naime reći da ga volimo baš zato jer nam je priznao naciju i riješio nacionalno pitanje, nego eto volimo ga zbog Zdravka Čolića.

Okrupnjavanje s 13 federalnih jedinica na 3 je usitnjavanje. To nije integracija nego dezintegracija.

Nemamo ništa protiv tog da se biraju dva člana predsjedništva na tlu FBIH i da oba biraju Bošnjaci. To nije apartheid. I nije nas uopće stid biti jedini narod na svijetu koji bira dva predsjednika. To je građanski i cool. I mi ćemo odrediti hoćemo li im ga metnuti il nećemo. Kako nam bude ćeif.

Protiv toga smo da Bošnjacima Srbi u RS-u biraju predstavnike. To je pak majorizacija i dokaz srpskog fašizma.

Primjećuje li netko ono, kako se to kaže, nešto malo licemjerja kod naših poštenih, divnih i super tolerantnih komšija ili mi baš u svom fašizmu ništa ne kužimo?

p.s.
Inače planirao sam ove sezone na svojoj njivi zasaditi svoju papriku. Nadam se da to ne ugrožava nacionalne interese Bošnjaka i da SDA neće povući instrument zaštite vitalnog nacionalnog interesa. Jer logika je ista. Ako kanal na hrvatskom jeziku, s relejima na hr zemlji ugrožava Bošnjake, što ne bi i moja paprika?

poskok.info