Je li je tužiteljica u akciji ‘Gibraltar’ kupila šest stanova od ‘nagrada’ koje je dobila za otkrivanje informacija?!

Vijeće Vrhovnog suda Federacije, sud, droga, šverc droge, droga, sud, kriminal, kazneno djelo, imigranti, policija, sud bih, suđenje, Eronet, dijana milić, tužiteljica, smrt, platformaši, kontrola, sud, Muhidin Bašić, silovanje, Željko Komšić, crna kronika, crna kronika, ratni zločin, optužnice, Livno, promet, sigurnost, Mila Gadžić, Brank Kolobarić, Valerija Čuljak, sudac, sud, Slobodan Vasković, HT Eronet, Stipe Prlić, optužnica, dretelj, Tužiteljstvo BiH, beba, sud, Njemačka, vesna budimir, suđenje, prijetnje, monstrum, suđenje, Hrvatska, Mostar, žrtva, uhićenje, Nizozemska, tužiteljstvo, optužnice, ratni zločin, Mostar, optužnica, Armija BiH, suđenje, sud, trgovina ljudima, tužiteljstvo, Dragica Glušac , Gibraltar, suđenje, mikro kredit, sestre, Mostar, Mostar, ubojstvo, istraga, umirovljenici, ep hz hb, sindikat, sindikat ephzhb, Gibraltar, Stipe Prlić, optužnica, bjegstvo, suđenje, policajci, frane lučić, kornati, prevarant, Čapljina, osuda, sud bih, tužiteljstvo
...prema neslužbenim informacijama do kojih je došla bh. novinska agencija Patria uskoro će ovaj predmet predati nekom od kolega.

Podsjećanja radi, Glušac je nakon što je SIPA spektakularno uhitila devet osoba, uglavnom vlasnika vodećih marketinških agencija u BiH, tvrdila da ima čvrste dokaze za slučaj te da će osumnjičeni ostati u pritvoru.

Propali dokazi ili ih nije ni bilo

No na ročištu za određivanje mjere pritvora sve je palo u vodu, jer je tužiteljica došla potpuno nespremna, ključne dokaze prezentirala je Sudu BiH na slovenskom i engleskom jeziku, te je sutkinja Minka Kreho stoga donijela odluku o puštanju osumnjičenih na slobodu, navodi dalje Patria te dodaje i da je u međuvremenu tužiteljica Glušac naprasno otišla na bolovanje.

Iz Tužiteljstva BiH za Patriu nisu željeli odgovoriti je li tužiteljica na bolovanju i kada se vraća.

Prema navodima ove agencije, Dragica Glušac je, navodno, za sve usluge koje je činila i kao tužiteljica u Banjaluci, i kao općinska sutkinja, a sada i kao državna tužiteljica, pozamašno nagrađivana.

Patria tvrdi da je, prema nekim informacijama koje kolaju u pravosudnim krugovima, ali o kojima nitko za sada ne smije javno progovoriti jer se radi o „moćnoj ženi", njen imovinski karton vrlo impozantan.

Navodno je Glušac, kao samohrana majka, do sada kupila tri stana u Banjaluci, jedan u Herceg Novom, jedan u Novom Sadu, 2.000 metara kvadratnih zemljišta u Banjaluci, i to u vrijeme dok je bila sudkinja Okružnog suda u ovom gradu.

Poslovni prostor

Agencia Patria dalje navodi i da je nakon prelaska u Tužiteljstvo BiH, prema nepotvrđenim informacijama, sposobna tužiteljica kupila još jedan stan i to u Istočnom Sarajevu, a potom je mimo natječajne procedure zaposlila i kćerku u Osnovnom sudu Banja Luka.

Poslovni prostor koji navodno ima u Banja Luci, u ulici Svetog Save 7a, Glušac iznajmljuje Konkurencijskom vijeću Bosne i Hercegovine.

Sugovornici Patrie kažu i da se ljudi iz kriminalnog miljea hvale na sva zvona kako najviše informacija o brojnim tajnim istragama koje se vode dobijaju navodno upravo od Dragice Glušac, koja od njih dobija velike novčane nagrade, navodi ova agencija.

Za sada su bilo kakve informacije iz Tužiteljstva BiH o ovom slučaju obavijene šutnjom i nije poznato je li tužiteljica Glušac (uopće) radila po nečijem nalogu, kao i što je od svega navedenog istina ili ne, ali je posve jasna činjenica da je još jedna spektakularna akcija državnog tužiteljstva i SIPA-e završila - sramotno, i ta za to sigurnno postoji razlog.

/NAP/HMS/