Jašarević u bolnici: "Neka umrem, Allah je uz mene"

Mevlid Jašarević, teroristički napad, vehabije, Sarajevo, Mevlid Jašarević, teroristički napad, oporuka, vehabije, terorizam, teroristički napad, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Sarajevo, amerikanci, BIH, dušmani, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Mevlid Jašarević, suđenje, sud bih, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Mevlid Jašarević, plač, majka, Mevlid Jašarević, terorizam, Mevlid Jašarević, optužnica, sud, terorizam, Mevlid Jašarević, Mevlid Jašarević, sud bih, zatvor, Mevlid Jašarević, teroristički napad, Vjekoslav Vuković , terorizam
Jašarević je u trokrevetnoj sobi jedini pacijent. Jedan policajac SIPA-e je s njim u sobi, dok je drugi ispred vrata. Također, ispred Ortopedije u smjenama dežuraju dvojica policajaca MUP-a KS. Iako u bolnici nitko od zaposlenika Kliničkog centra ne smije iznositi pojedinosti u vezi s tokom oporavka teroriste, saznaje Avaz da ga nitko od porodice i rodbine do sada nije posjetio te da se on dobro osjeća i jede bolničku hranu. Kako su im prenijeli očevici, zbog njegovog dolaska u petak nastala je velika pometnja u bolnici.

Okupirana bolnica

Prema riječima pacijentice Džemile Jazvin, koja je u petak trebala biti hitno operirana jer je imala tešku povredu lakta, ljekari su od toga odustali zbog Jašarevićevog dolaska.

- Čekala sam da uradim CT ruke, međutim, odjednom je nastala velika pometnja. U bolnicu je dovezen Jašarević. Specijalci su nas okupirali. U tom momentu nismo ništa znali o njemu, ali ubrzo smo saznali tko je i šta je uradio. Vidjela sam ga samo dok je ležao na bolničkom krevetu. Samo je nešto učio, dok je moja rodica čula da je uzvikivao "neka umrem, Allah je uz mene" - priča nam Jazvin.

Kako saznajemo od pacijenta Ferida Jusufovića, kada je Jašarević dovezen u bolnicu, dežurni je bio dr. Karlo Masak, koji je, navodno, i operirao Jašarevića.

Potencijalna bomba

- Nisam ga vidio, dobro ga čuvaju. Samo ne znam zašto su nama dovezli potencijalnu "bombu" u bolnicu. Nama treba mir - kaže Jusufović.

Tijekom naše posjete Ortopediji neki od posjetitelja koji su došli u obilazak svojih najbližih prenijeli su nam da su vrata od njegove sobe, koja je odmah do stepenica, poluotvorena te da se Jašarević može vidjeti kako leži.

Milušić: Niko ne može s njim razgovarati

Kako nam je ispričao pacijent Marinko Milušić, koji na Ortopediji leži već 23 dana, s Jašarevićem niko od pacijenata ne može razgovarati.

- Ja ga nisam vidio. Samo znam da se pacijenti zezaju na njegov račun, kažu "nije on terorista, već je izgubio na kladionici, pao na Laykersima pa došao da puca po Amerikancima" - priča nam Milušić.

Dnevni Avaz