FOTO  Jak vjetar čupao drveća, oštećen automobil, elektroinstalacija, ...

zenica nevrijeme

Obilna kiša, praćena jakim vjetrom, preplavila je brojne zeničke prometnice. Tako je na nekoliko dijelova u gradu, zbog ogromne količine vode, promet bio onemogućen, javio je Dnevni avaz.

Jak vjetar nanio je štetu na nekoliko ugostiteljskih objekata, odnosno, na njihovim baštama. Osim toga, letjeli su dijelovi fasade sa zgrada, kontejneri, frižideri ispred trgovačkih radnji, padale su grane i izvaljena su drveća.

Najkritičnije je bilo na izlazu iz Zenice i u ulici Štrosmajerova, gdje je izvaljeno ogromno drvo koje je palo na prometnicu i tako blokiralo promet, ali i prouzrokovalo štetu na automobilu Pežo. Usljed pada, oštećena je i elektroinstalacija.

Na automobile Pežo je pričinjena znatna materijalna šteta, a zenički vatrogasci borili su se sa ogromnim stablom drveta koje je blokiralo prometnicu. Čekale su se i ekipe Elektrodistribucije Zenica, kako bi sanirali kablove koji su počupani usljed pada drveta.

Kritično je bilo i na izlazu iz grada na magistralni put M-17, gdje je voda preplavila prometnice. O kojoj količini vode se radi najbolje svjedoči podatak da je jedan automobil gotovo potpuno poplavljen i blokiran u vodi.

Mladiće, koji su se nalazili u vozilu, zatećen je kako stoji na krovu automobila, čekajući pomoć. Za sada nije poznat precizan podatak o šteti prouzrokovanoj nevremenom koje je zadesilo Zenicu.