Jablanica: Zapovjedniku policije prijetio likvidacijom

policija, lažna diploma, akcija, policija, Hercegovina, MUP ZHŽ, tjeralica, navijački neredi, Poljud, Hrvatska, Vatreni, Dragan Paravinja, dnk, ubojstvo, arkan, tjeralica, uhićenje, dileri, Busovača, granica, silovanje, narko mafija, Čapljina, Hutovo blato, Široki Brijeg, krađa, Posušje, djeca, policija, Tomislavgrad, svećenik, ukradeno vozilo, lopov, pažnja, Ferid Suljović, SDP BIH, Sarajevo, policija, droga, Sinj, livnjak, tjeralica, MUP ZHŽ, ivan roso, MUP ZHŽ, tjeralica, ubojstvo, lopovi, Mostar, krađa, Posušje, krađa, provala, MUP ZHŽ, prijetnje, uhićenje, policija, Jablanica, Rama, krađa, vozilo, policija, tjeralica, MUP ZHŽ, Rama, zlatarnica, pljačka, Hrvatska, nestali, policija, Mostar, krađa, automobil, tjeralica, Ljubuški, sud, Livno, krađa, zlato, Neretva, leš, Metković, Tuzla, nestanak, Vrgorac, meso, šverc, rakovi, krijumčarenje, BIH, Hrvatska, dragan žulj, nestanak, Dubrovnik, Hrvatska, krađe, uhićenja, Dubrovnik, silovanje, Ljubuški, krađe, policija, silovatelj

...je u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije.
Srećko Bošnjak, načelnik Odjela kriminalističke policije MUP-a, rekao nam je kako je zapovjednik Policijske postaje Jablanica prijetnje dobio u jednom trgovačkom objektu u Jablanici kada mu je jedan muškarac rekao kako će biti likvidiran.
"Prijava zapovjednika Avde Đelme shvaćena je ozbiljno i osoba koja je uputila prijetnju je uhićena i nad njom je izvršena kriminalistička obrada", rekao nam je Bošnjak. Dodao je da je osumnjičeni nakon obrade pušten na slobodu. Motiv prijetnji jučer u policiji nisu službeno mogli otkriti sve dok se ne kompletira istraga koja i dalje traje. Navodno su se spominjali službeni poslovi zapovjednika koji su se dotaknuli i Ćerima, pa je ovaj iz toga razloga i prišao Đelmi u trgovačkom objektu te mu uputio ozbiljnu prijetnju likvidacijom.

Komesar policije MUP-a HNŽ-a je odmah nakon saznanja o prijetnjama angažirao Specijalnu policiju MUP-a čiji su pripadnici upali u stan Ćerima, uhitili ga i proveli u službene prostorije policije radi kriminalističke obrade.
U policiji nam je potvrđeno da je Ćerim i ranije upućivao prijetnje jednoj osobi iz javnog života. Tužitelj u područnom uredu Tužiteljstva HNŽ-a u Konjicu, Nedžad Karalić, rekao nam je da je obaviješten o ovome slučaju i da je izdao nalog za saslušanjem osumnjičene osobe, a da se nakon toga pusti na slobodu do okončanja istrage.
"Osoba koju se dovodi u vezu s prijetnjama je saslušana i nakon toga puštena. Mi nastavljamo s daljnjom istragom i vidjet ćemo ima li elemenata za podizanjem optužnice zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti ili nekog drugog", rekao nam je tužitelj Karalić.

Dnevni list