Izvješće o stanju na cestama: Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima

meteoalarm, crveno upozorenje, kiša, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, prognoza vremena, vremenska prognoza, ciklona, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, meteoalarm, žuto upozorenje, vremenska prognoza, zahlađenje, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, poplave, poplave neretva, kiša, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na prometnicama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, kiša, listopad, poplave, stradali od poplave, poplave neretva, polave, vodostaj, stabilizacija, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na
Magla mjestimice vrlo gusta smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Zbog većeg odrona obustavljen je promet na M-16.2 Jablanica - Prozor kod mjesta Bukov Pod.

Zbog izvođenja radova na dionici M-14 Kostajnica - Dubica u mjestu Vrioci, promet je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na privremenu obilaznicu u blizini.

Zbog odrona na dionici M-16 Jajce - Crna Rijeka (u mjestu Lučina), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Zbog izvođenja radova na dionicama M-4 Simin Han - Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla - Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
- M-4 Tuzla - Šićki Brod, Gračanica - Doboj (Brijesnica), Banja Luka - Čelinac (u mjestu
Vrbanja),
- M-6 Ljubuški - Čapljina, Čapljina - Stolac (u mjestu Opličić),
- M-15 Prijedor - Dubica,
- M-16 Jajce - Banja Luka (dionica Karanovac - Crna Rijeka),
- M-17 u Konjicu (novi most), Doboj - Šešlije,
- R-425 Čapljina - Međugorje (Zvirovići).

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-4 Doboj - Tuzla (u mjestu Stanić Rijeka).
__________________________________________
Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Za sve usluge pomoći na cesti obratite se Auto-moto savezu na telefon 1288.
__________________________________________
Sukladno zakonskim odredbama, od 15.11. pa do 15.04. iduće godine, na cestama u BiH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.