Izetbegović odlično branio bošnjački unitarizam, Stanković potpuno nemoćan u Nedjeljom u 2

bakir izetbegović
...gdje su prokomentirane mnoge teme vezane za političku situaciju u BiH. Odmah na početku treba reći da je Izetbegović bio jako koncentriran, pripremljen i nije dozvolio Stankoviću da ga prekida nekakvim upadicama u pola rečenice s kojima bi ga mogao natjerati na zbunjenost.

Bili ste u Briselu. Jeste li zadovoljni sastancima, bilo je jedno od prvih pitanja za Izetbegovića.

"Nisam ništa posebno niti očekivao. Kada vas pozove predsjednik EPP-a, naravno da ćete se odazvati. Kako sada jednim susretom u Briselu tu stvar riješiti. Samim tijekom sastanka nisam zadovoljan. Ispratila me je tzv. Livanjska deklaracija, u njoj je rečeno da muslimani prave islamski kalifat u BiH. Jedna teška besmislica", kazao je Izetbegović pokazujući da je u Briselu ipak pretrpio određene političke pritiske iz EU-a.

Je li bilo riječi o tome i u Briselu?

"Gore su me dočekale priče, neko je takve priče gore proširio po Briselu, jednu glupost, besmislicu, da mi težimo nekoj islamskoj državi u BiH koja treba da podrije našu poziciju. Onda je to, nažalost, gospodin Čović ponovio pred Daulom, da je problem u BiH krajnja bošnjačka desnica koja prvi probleme i koja želi da napravi islamsku državu u BiH. Tada sam ja kazao želite li vi da se ovaj sastanak nastavi ili želite da ja sada izađem napolje i da kažem novinarima što ste kazali. Nemojte to više nikada ponoviti. To je jedna teška besmislica i manipulacija koja treba da podrije bošnjačku poziciju, jednog naroda koji je zaista dobronamjeran, prati europske standarde, želi mir, koji je napravio toliko kompromisa, toliko udaraca pretrpio", kazao je Izetbegović.

U daljnjem tijeku emisije Izetbegović je poprilično dobro branio svoje stavove, pomalo prijetio ratom i sasvim uvjerljivo svojatao Bosnu i Hercegovinu kao privatno vlasništvo. Ustvrdio je da je hrvatski kanal na FTV-u bespotreban Hrvatima. Iznio je činjenicu koja doista nije točna a to je da su Hrvati u 60 posto slučajeva izmiješani na teritoriju sa Bošnjacima. Također je pokazao veliku brigu za Hrvate u Sarajevu i Goraždu, naravno kao nekakav svoj adut kontra Odluke Ustavnog suda. Odlukom Ustavnog suda a koja se odnosi na neustavnost Izbornog zakona koji je na snazi nije zadovoljan, piše ABCportal.info

​Sve u svemu, politički gledano izvanredan nastup Bakira Izetbegovića koji jasno iznosi i brani svoje stavove. Hrvati se mogu samo nadati da je Hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović gledao ovu emisiju i nastup Bakira Izetbegovića te da počne žustrije primjenjivati politički diskurs koji bi barem donekle mogao zaustaviti ovog bh unitaristu koji se doista ponaša kao jedini vladar BiH i to mu na žalost jako dobro ide!