Iz NATO stožera u Sarajevu poručili: Nastavljamo suradnju s BiH

nato

Iz NATO stožera u Sarajevu kazali su kako pozdravljaju sporazum koji su postigli članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine o uspostavi vlasti i nastavku suradnje s NATO-om.

Sporazum će deblokirati toliko potrebne reforme koje podržava NATO savez i nastavit ćemo to raditi za dobrobit svih građana ove zemlje, kazali su za Klix.ba u NATO stožeru u Sarajevu.

S obzirom na to kako je postavljeno pitanje je li to suštinski Godišnji nacionalni program (ANP) koji je potreban da bi BiH nastavila proces u okviru MAP-a na putu ka NATO-u, upitani su za komentar.

Radujemo se što ćemo raditi s Bosnom i Hercegovinom na osnovi Programa reformi. Što se tiče samog dokumenta, nismo ga još dobili, tako da je preuranjeno davati komentare o njemu. U općem smislu, ovaj Program će pomoći Bosni i Hercegovini u ojačavanju suradnje s NATO-om, kazali su iz NATO stožera.

Inače, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je nakon imenovanja Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministara BiH kazao kako je dogovoreno slanje dokumenta koji podržavaju svjetske sile, kao i NATO savez.

On je izjavio da je Predsjedništvo BiH usvojilo Program reformi BiH koji će biti dostavljen putem Stalne misije pri NATO savezu u Bruxellesu, samo jedan dan nakon što Zastupnički dom PS BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Vijeću ministara BiH.