Iz Bosne u pravcu Mostara više nećete morati prolaziti kroz Sarajevo i gužve

autocesta, Turska, Koridor Vc, autocesta, autocesta, pogibija, autocesta, Aleksandar Džombić, Trogir, autocesta, Hrvatska, autocesta, autocesta, Ploče, Vrgorac, BIH, poplave, autocesta, naplata, autocesta, Sarajevo, BIH, obilaznica, autocesta, mediji, BIH, autocesta, cestarina, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, autocesta A1, na autocesti Zagreb - Lipovac, auto cesta, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, cestarine, Poskupljenje cestarine, uvođenje naplate cestarine , autocesta, cestarina, Poskupljenje cestarine, cestarine
Ova dionica Jošanica-Butila-Vlakovo dio je koridora VC, ali istovremeno i jednog od najvažnijih projekata za Sarajevo-Sarajevske zaobilaznice.

Veliko će ovo biti rasterećenje prometa na ulazu u Sarajevo, jer oni koji putuju iz pravca Zenice u pravcu Mostara od sutra više neće morati prolaziti kroz grad i gužve, već će ići modernom cestom od petlje u Jošanici, faktički od Zenice do Vlakova.

Nakon svečanog puštanja u promet 2/3 Sarajevske zaobilaznice, planiran je nastavak izgradnje ove dionice prema Tarčinu, a radovi bi trebali biti završeni do kraja rujna. Konzorcij kojeg čine Euroasfalt i ŽGP, te još nekoliko domaćih firmi, na dosadašnjim projektima izgradnje autocesta angažirali su oko 3 000 radnika.

Pokazatelj je to i garancija da domaća građevinstva operativa, sa kvalitetnim kadrom i mehanizacijom može biti konkurentna stranim tvrtkamaa, te se nositi sa izazovima ovako složenih i zahtjevnih projekata.

Autor: SensServis