Iz BHANSA su potvrdili kako su pokrenuli nabavku zrakoplovnih karata

bhansa

... za sljedećih 12 mjeseci, koje će platiti oko 236.000 KM.

Kako javljaju Nezavisne novine, natječaj će trajati do 1. veljače ove godine, kada je planirano otvaranje ponuda i odabir najpovoljnijeg ponuđača.

''Ono što upada u oči je sama cijena planiranog ugovora, koja je prilično visoka. Naime, ukoliko 235.000 KM podijelimo s oko 250 radnih dana, koliko prosječno bude tijekom jedne godine, dolazimo do cifre oko 945 KM za potrebe letova po jednom radnom danu, koliko, na primjer, koštaju dvije povratne karte od Sarajeva do Londona u nekom od etabliranih prevoznika'', pišu Nezavisne novine.

Iz same BHANSA su potvrdili kako su pokrenuli nabavku zrakoplovnih karata, za koju je predviđen okvirni sporazum od 12 mjeseci.

"Naglašavamo da 202.000 KM bez PDV-a predstavlja maksimalni novčani iznos usluga nabavke avio-karata te da stvarna potrošnja ovisi isključivo o broju službenih putovanja, što znači da ona može biti i znatno manja od predviđenog iznosa", kažu iz Agencije.

No, dodaju da u ovom trenutku ne znaju točno koliko će biti sama cijena nabavke.

"Potrebno je naglasiti kako je BHANSA članica nekoliko međunarodnih organizacija, počevši od Eurocontrola, preko FAB CE i GATE ONE. Sama priroda ovog posla je sudjelovanje u međunarodnim tijelima, sastancima, suradnja i razmjena iskustava s međunarodnim partnerskim agencijama", ističu iz BHANSA.

Navode kako je, osim ovoga, BHANSA uključena i u više regionalnih i europskih projekata, koji podrazumijevaju i aktivno sudjelovanje njihovih uposlenika u aktivnostima izvan BiH.

"Sve navedeno znači da Agencija mora razmišljati i planirati dugoročno po pitanju stvari kao što su troškovi za avio-karte kako se ne bi doveo u pitanje normalan operativni rad BHANSA", ističu iz Agencije.

Na kraju napominju da ove godine školuje novu, najveću dosad generaciju kontrolora letenja - njih 69.

"Ta obuka se odvija u centrima pružatelja usluga u zračnoj plovidbi u Češkoj, Finskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji. Stoga, uz službena putovanja ostalih naših uposlenih, generalno očekujemo nešto veće izdatke za putovanja, pa samim tim i avio-karte. Posebno ističemo da planirana sredstva uključuju sve zaposlenike za koje se pokaže potreba za putovanjima, a ne samo za menadžment naše agencije", zaključuju iz BHANSA.