FOTO/VIDEO  Ivo Lučić 1995. na skupštini HRHB: “Ne minimizirajmo zločin nad Vladom Šantićem

Dobar loš zao emisija, Ivo Lučić, Ivo Lučić, sukob, Bošnjaci, Ivo Lučić, Vlado Šantić
...Šantića za taj mučku ratni zločin optužuje tadašnjeg zapovjednika Petog korpusa Armije BiH generala Atifa Dudakovića, istraga o ovom zločinu godinama je tapkala u mjestu.

U najmanju ruku zabrinjavajuće je ono što se ovih dana pojavilo kao arhivski prilog HRT-a nakon smrti generala Vlade Šantića. Naime, skupština Zastupničkog doma Hrvatske Republike Herceg - Bosne tek nekoliko dana nakon nestanka generala Šantića počela je bez spominjanja generala Šantića. Da stvar bude nevjerojatnija, upravo je general Šantić bio potpredsjednik te skupštine. Tek bivši obavještajac, vojnik i političar, a danas povjesničar, Ivo Lučić, kao zastupnik u Zastupničkom domu HRHB upozorio je na besmislenost cijele situacije riječima "Mi danas ovdje nemamo potpredsjednika, a raspravljamo kao da se ništa nije dogodilo.," nakon čega je zatražio stanku i mijenjanje dnevnog reda tako da točka nestanka generala Šantića bude prva točka dnevnog reda. Stanka se održala, ali je nakon nje nestanak generala Šantića postao tek 16. točka dnevnog reda.

Lučić je zatim opet izašao za govornicu i izjavio kako, ako je ono dotad bila možda pogreška ili nesnalaženje, stavljanje generala Šantića na 16. točku dnevnog reda smatra sramotom. Skupština je snimljena i dio je emitiran na HRT-u, no barem u javnosti nije dostupan video materijal s cijele sjednice. I sam Lučić je kao bivši obavještajac nedavno upozorio kako sasvim sigurno postoje informacije o Šantićevom nestanku te kako tužiteljstvo očito ne radi svoj posao.

Podsjetimo, dvije nepoznate muške osobe napale su nedavno u Mostaru i ozlijedile Duju Šantića, sina pokojnog generala HVO-a Vlade Šantića samo pet dana nakon što je na prosvjedu javno optužio generala Armije BiH Atifa Dudakovića za smrt svoga oca. Priča o hrvatskom generalu Šantiću ovaj put ne smije završiti bez epiloga. Dio sjednice pogledajte u videu.

poskok.info