Istraživanje o položaju Hrvata u BiH

bh. hrvati, Hrvati u BIH, koalicija, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, pozicija, BIH, Hrvati u BIH, broj, peticija, Hrvati u BIH, Haag, Hrvati u BIH, broj, biskupska konferencija, Dayton, Politika, Hrvati, Hrvati u BIH, BIH, Hrvati u BIH, popis, Udruge proizašle iz Domovinsko rata, Hrvati u BIH, Herceg Bosna, odgovor, kordinacija udruga, novinar, ŽZH, neradni dan, kordinacija udruga, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, Zlatko Lagumdžija, BIH, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, istraživanje, Hrvati u BIH, Sveučilište Mostar, Hrvati u BIH, popis, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, priopćenje, Hrvati u BIH, Federacija BIH, Hrvati u BIH, Hrvati u BIH, ravnopravnost, Hrvati u BIH, broj, katolici, BIH, HSP HB, čestitka, Herceg Bosna, županije, ujedinjenje, Hrvati u BIH, izbori, BIH, Hrvati u BIH, Treći entitet, Hrvati u BIH, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, izbori, poziv, branitelji, Hrvati u BIH, Europska unija, Hrvati u BIH, Hercegovci, Hrvatska zemlja, BIH, Hrvati u BIH, iseljavanje, BIH, Hrvati u BIH,
Prvi rezultat ugovora bit će ekskluzivno objavljivanje velikog istraživanja u Večernjem listu koje provodi novoosnovani Istraživački centar Filozofskog fakulteta.

Anketni upitnik

Istraživanje se odnosi na položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini. Radi se na uzorku od čak 4000 ispitanika.

U izradi anketnog upitnika sudjelovali su stručnjaci iz oblasti psihologije, informacijskih znanosti, filozofije, politologije i novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Istraživanje se provodi putem Call Centera - središta za pozive. Riječ je o mreži uvezanih računala, telefona i programa koji u vrlo kratkom vremenu obrađuju veliki broj podataka, štedeći time i novac i vrijeme. Istraživanje provode studenti Filozofskog fakulteta kojima se taj vid rada vrednuje kao obavljena praksa.

Studentima se time pruža mogućnost da praksu obavljaju na matičnom fakultetu.

Istraživački centar

Voditelj Istraživačkog centra doc. dr. Mate Buntić ističe kako centar ima za cilj postići višestruke i dugoročne učinke, ne samo na fakultetu i Sveučilištu, nego i u društvu općenito, te osnažiti i pojačati istraživački pristup.

-Ovim centrom će, također, biti ojačani potencijali za provedbu domaćih i međunarodnih projekata. Centar je otvoren za suradnju, kako s cjelokupnim Sveučilištem, isto tako i s drugim institucijama, bilo znanstvenim, političkim, vjerskim, ili nekim drugim, ističe dr. Buntić.

Ideju za osnivanje Istraživačkog centra dao je dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Zoran Tomić.

Ovo će biti samo jedno u nizu brojnih istraživanja čije će rezultate prvi objavljivati Večernji list.