Isplata mirovina za veljaču počinje u petak, 7. ožujka

mirovine, Vjekoslav Čamber, umirovljenici, prijava, mirovina, mirovine, mirovina, umirovljenici, povrat novca, mirovine, umirovljenici, Isplata mirovina, juniori, pismo, pismo majke, anonimno pismo, mirovine, FBIH, Isplata mirovina, isplata, mirovine, Isplata mirovina, povećanje mirovina, vojne mirovine, mirovine, mirovinski sustav, polaštene mirovine, mirovina, ćosanje, hercegovački običaji, Informatička radionica, stari i nemoćni, roditelji, roditelji i djeca, PIO/MIO, Federalni premijer Novalić , Mostar, kuća, običaji, Običaji starog zavičaja , hercegovački običaji, Hercegovina, hercegovački običaji, narodni običaj, običaji, broj stanovnika, Hrvatska, procjene demografa, mirovine
Prema istoj odluci mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu koji iznosi 1,816. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 maraka.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za veljaču, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 milijuna maraka.

Upravni odbor usvojio je i Izvješće o financijskom poslovanju Zavoda za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2013. godine. Financijsko izvješće pokazuju kako je Federalni zavod u protekloj godini poslovao veoma racionalno, o čemu svjedoči podatak da su materijalni troškovi Zavoda smanjeni za čak 18 posto u odnosu na 2012. godinu.

Također, za 6,12 posto su smanjeni i izdaci za plaće i naknade djelatnika Zavoda. Ostvareni su prihodi od 1.710.699.586 maraka, što čini 99,70 posto planiranih prihoda, a koji su, u odnosu na godinu ranije, veći za 2,39 posto. Ukupni rashodi iznose 1.724.570.112 maraka, pri čemu isplata mirovina čini 98,36 posto ukupnih rashoda. Deficit u 2013. godini iznosi 14.442.608,11 maraka ili oko 0,8 posto. Ostvarenje deficita je nastalo iz razloga što u 2013. godini nije realizirana prodaja nepotrebnih nekretnina koja je planirana u prihode, priopćeno je iz Ureda za informiranje Upravnog odbora FZ MIO/PIO.

FENA