Isplata mirovina za veljaču počinje 7. ožujka

stari, umirovljenice, umirovljenici, BIH, umirovljenici, prosvjedi, mirovine, umirovljenice, umirovljenici, umirovljenik, mirovine, umirovljenici, mirovine, umirovljenik, mirovine, mirovine, mirovine, FBIH, mirovine, starci, priča

...Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (MIO/PIO), koja je održana u Orašju.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni.

U skladu s tim najniža mirovina iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90 maraka, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 maraka, priopćeno je iz Zavoda.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485. Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za veljaču, s uračunatim troškovima, iznose oko 157 milijuna maraka. Nakon provedene natječajne procedure, Upravni odbor je imenovao najbolje ocijenjene kandidate na upražnjena mjesta ravnatelja županijskih administrativnih službi Zavoda i to Tihomira Marinčića na mjesto ravnatelja Županijske administrativne službe za Županiju 10 te Marijana Oršolića na mjesto ravnatelja Županijske administrativne službe za Posavsku županiju. Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio i Izvješće o financijskom poslovanju Federalnog zavoda za 2015. godinu, navodi se u priopćenju.

Fena