Iskoristite sunčano subotnje prijepodne, naredna četiri dana očekujte kišu i snijeg

rujište
... a u ostatku zemlje pretežno sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima postepeno naoblačenje sa zapada.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu do 3°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

Nedjelja

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne u nizinama će padati kiša, na planinama snijeg. U većem dijelu Bosne prelazak kiše u susnježicu i snijeg od večernjih sati prema kraju dana.

U Krajini već od sredine dana u nizinama je izgledna susnježica ili snijeg. Prognozirana je količina padalina između 5 i 10 litara po metru četvornom, na jugu zemlje i manje.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 1 i 5°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 6 i 10°C.

Ponedjeljak

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa slabim snijegom. U Hercegovini slaba kiša. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 4°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 5 i 10°C.

Utorak

U utorak se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne kiša. Vjetar slab sjevernog smjera.

Temperatura zraka u Bosni između 0 i 5°C. Temperatura zraka u Hercegovini između 5 i 9°C.