Irma bi sravnala BiH i cijelu našu regiju u vrlo kratkom periodu

uragan irma

... se da će danas val ove snažne oluje stići i na Floridu i potpuno sravniti Miami.

Novinari Telegraf.rs su se zapitali kakve bi posljedice Irma napravila da se kojim slučajem pojavila iznad BiH i ovoga dijela Europe.

Gledajući na mapi, uragan ne samo što bi sravnio cijelu regiju, nego bi njegovi udari išli do Rima i Milana, zatim na sjeveru do Minhena i Praga, dotaknuo bi Varšavu, prešao preko Odese, Istanbula, cijele Grčke, dok bi Albaniju, Crnu Goru, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i ostale zemlje regije zbrisao u sekundi.

Budući da je Irma na Bahamima isušila ocean, pretpostavlja se da bi Jadransko, Crno more i dio Egejskog potpuno nestali, a pitanje je koliko bi života odnio uragan na području Balkana.

Ovoliko jak udar u sekundi bi prekinuo dotok električne energije u većem dijelu Europe, i pitanje je koliko bi vremena prošlo dok se šteta ne sanira, ako se uzme u obzir kolika je šteta nastala na Karibima.

A samo ako se prisjetimo velikih poplava u Hrvatskoj Srbiji i BiH prije nekoliko godina, jasno je kako službe nisu spremne za prirodne nepogode većih razmjera, kamo li za uragane.