Inicijativa da se prijenosi utakmica SP ne zatamne

hrvatski tv kanal, Dinamo, Hajduk, mediji, glas koncila, kanal na hrvatskom jeziku, Hrvati u BIH, HDZ 1990, internet, HSP BIH, telmach, srpski film, titlovi, rtl, nova tv, zabrana, BIH, SP Brazil, tv signal, zatamnjenje, inicijativa, HTV, taksa, rtv pristojba, pristojbe, rtv bih, Hrvati u BIH, TV kanal na hrvatskom jeziku, kanal na hrvatskom jeziku
...inicijativu za potpisivanje ugovora o reciprocitetu između javnih RTV servisa Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije, čime bi bilo omogućeno da se u svim navedenim državama gledaju TV programi javnih RTV pobrojanih država bez zatamnjenja sadržaja Svjetskog nogometnog prvenstva Brazil 2014. Ovu informaciju potvrdio nam je Antonio Beus, predsjednik UFI-ja. Po Beusovim riječima, navedena praksa već postoji i primjenjuje se između zainteresiranih zemalja u EU.

"Naša inicijativa naišla je na odobravanje svih aktera u ovoj priči, uključujući i FIFA-u. Zasad, jedini koji se još nije složio je BHRT. Moram spomenuti da ova medijska kuća ništa ne gubi ako i sama prihvati inicijativu da se prijenosi utakmica ne zatamne, ni marketinški ni na bilo koji drugi način, jer kako god će gledatelji u BiH moći pratiti prijenos utakmica na programima koje sami izaberu, tako će i gledatelji u zemljama okruženja imati mogućnost pratiti prijenose utakmica s BHRT-a", objašnjava Beus. Također, European Broadcasting Union Cable Coordination (EBU CC) - Kabelska koordinacija europske radiodifuzijske unije, na inicijativu Udruge filmske industrije (UFI) Kiseljak kao njihovog predstavnika za područje BiH, će operatere koji imaju korisnike, odnosno mrežu na poplavljenim područjima u BiH, osloboditi plaćanja jedne mjesečne naknade za reemitiranje EBU CC kanala za broj njihovih pretplatnika koji se nalaze na područjima koja su pogođena poplavama.

Mali je to znak solidarnosti s navedenim operaterima koji su pretrpjeli značajnu štetu. Također se nadamo da će i ostali vlasnici prava postupiti na sličan način, kažu u UFI-ju.

Večernji list