Idućih nekoliko dana Hercegovinu će grijati sunce

vremenska prognoza

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u ponedjeljak u Hercegovini će preovladavati pretežno vedro, a u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove, u jutarnjim satima i veći dio prijepodneva, magla i sumaglica. Slaba kiša ili rosulja je rijetko moguća ponegdje u Bosni.

Vjetar slab, na sjeveru Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 14 do 20, na jugu do 23 stupnja.

U Hercegovini će i u utorak biti pretežno sunčano. U Bosni, prijepodne, sunčano, uz postupno naoblačenje poslijepodne. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne magla. Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevne od 15 do 20, na jugu do 23 stupnja.

Slično vrijeme zadržat će se i u srijedu i četvrtak. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva po kotlinama Bosne bit će magla. Jutarnje temperature u srijedu od 4 do 10, na jugu od 11 do 15, a dnevne od 18 do 24 stupnja.