Iako je meteoalarm upaljen u regiji, novi snijeg u BiH moguć tek polovinom veljače

vrijeme, vrijeme u BIH, kiša, nevrijeme, meteoalarm, vremenska prognoza, cipele, vodonepropusne cipele, vremenska prognoza, meteoalarm, vremenska prognoza, svibanj, kiša, vremenska prognoza, ciklona, kiša, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, BIH, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, ljeto, vrućina, kiša, vremenska prognoza, jesen, kiša, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , meteoalarm, narančasto upozorenje, vremenska prognoza, pogoršanje vremena   , vremenska prognoza, zahlađenje, kiša, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, proljeće, ljeto, vremenska prognoza, zahlađenje, vremenska prognoza, vremenska prognoza, vremenska prognoza, kiša, vremenska prognoza, kiša, snijeg, vrijeme, kiša, meteoalarm, vremenska prognoza, BIH, vremenska prognoza, vremenska prognoza, promjena vremena, vremenska prognoza, meteoalarm, oluja, nevrijeme, olujno nevrijeme, Snažno nevrijeme, vremenska prognoza, vremenska prognoza, Jablanica, nevri
Nakon prvog ovogodišnjeg snijega vrijeme u BiH pomalo vraća epitet uobičajenog s obzirom da su nam se već jučer vratile ugodnije temperature, te oblačno i tmurno vrijeme. Iako su meteorolozi i ovog vikenda za neke krajeve predviđali veće snježne oborine, prema aktualnim prognozama, njih ne bi trebalo biti prije nedjelje navečer kada bi hladniji zrak mogao u Bosnu donijeti nestabilnije vrijeme, ali oborina neće biti pretjerano. Jutarnje temperature će biti od 3 do 5 Celzijevih stupnjeva dok će se dnevne kretati od 5 do 8.

U Hercegovini, pak, zadržat će se toplije vrijeme, a temperature će biti oko 6 Celzijevih stupnjeva ujutru, dok će se dnevne kretati oko 10 Celzijevih stupnjeva. Također se očekuju negdje i obilnije kišne oborine. Iako meteoalarm za pojedine gradove u regiji predviđa veće i snježno nevrijeme, o čemu su se raspisali i pojedini drugi mediji, u BiH ovog vikenda takvog nevremena, prema sadašnjim prognozama, neće biti. I u cijelom sljedećem tjednu norveški meteorološki portal Yr.no najavljuje sunce i temperature koje neće dosezati one proljetne kakve su nas pratile početkom i polovinom siječnja, ali će biti ugodne za ovaj dio godine. Neovisni meteorolog Zoran Zadro, također, je na svojoj stranici objavio kako se širi vijest o tome da nas za vikend čeka snježna mećava, a u idućem tjednu debeli minusi, te je konstatirao da je jedino od ovoga točno da će u nedjelju doći do blagog zahladnjenja, a snijega može biti u gorju i u Bosni, a izraženo nevrijeme se ne očekuje. Naglasio je kako nema mjesta uzbuni.

Također, gledajući dugoročno, meteorološke analize pokazuju moguć intenzivniji dotok hladnijeg zraka, a time i snijega polovinom veljače što je potvrdio u nedavnoj izjavi i meteorolog Željko Majstorović, te bi prema njegovim riječima u veljači trebalo biti niskih temperatura i snježnih padalina. - Prosjek padalina bi trebao biti oko 70 litara po četvornom metru, a temperatura oko 1 Celzijev stupanj, svakako govoreći o središnjoj Bosni, a dolina Neretve i Posavine će biti toplija - kazao je. Na pitanje jesu li promjene vremena u ovom razdoblju povezane s klimatskim promjenama, te što se to događa s vremenom, Majstorović je kazao da je na to teško odgovoriti, jer se ne znaju mehanizmi zbog kojih dolazi do ovoga, a ne zna se ni sigurna prognoza. -Postoje razni scenariji koji govore o povećanju temperature od 2 do 6 stupnjeva zbog globalnog zagrijavanja. Dva Celzijeva stupnja bi se dalo podnijeti, a šest bi već predstavljalo katastrofu za čitav planet - istaknuo je Majstorović, S obzirom da je nezahvalno dugoročno prognozirati vrijeme, ono što sigurno znamo je da nam slijedi tmuran i oblačan vikend nakon kojeg se očekuje više sunca.

Večernji list