I to je BiH: Tko je sve dobio iPhone kupljene iz proračuna?

iPhon, kupovina, BIH
No, posljednje informacije koje su se pojavile, a prema kojima zaposlenici Generalnog tajništva Vijeća ministara BiH visoke telefonske račune prave najskupljim modelima mobitela, dodatno su ogorčile javnost, prenosi Dnevni avaz.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Beriz Belkić (SBiH) na posljednjoj sjednici tog doma postavio je, naime, nadležnima pitanje o tome je li točno da je Generalno tajništvo Vijeća ministara nabavio više "Appleovih" "iPhonea" za svoje zaposlenike, i to po cijeni od 1.650 KM po jednom modelu.

Zvonimir Kutleša, generalni tajnik Vijeća ministara, kazao je za Avaz da ćemo morati sačekati na odgovor na upit sarajevskog lista. No, Kutleša je, ipak, kazao da on ne posjeduje "iPhone" nego, kako je rekao, od toga duplo jeftiniji telefon.

Inače, revizori su u izvještaju za prošlu godinu već ukazali na to da za nabavku "iPhonea" u Generalnom tajništvu nisu navedeni svrha i očekivani efekti nabavke ili koristi za instituciju te se, stoga, nisu mogli uvjeriti u stvarne potrebe njihove nabavke. Na visinu cijena mobitela u Tajništvu ukazalo je i Ministarstvo financija i trezora BiH.