HVIDR-a Grada Mostara: Armija BiH da nije bilo Hrvatske vojske ne bi imala municije ni za praćku

hvidra mostar

Kao što je rekao naš uvaženi general Ante Gotovina, po oslobađajućoj presudi okupljenima na Trgu bana Josipa Jelačića,  okrenimo se budućnosti a prošlost ostavimo iza sebe, nikako da dočekamo tu bolju, sretniju i napredniju budućnost. Još uvijek smo prisutni u prošlosti, i žalosti činjenica da član Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda daje izjave kako je tobože armija BiH spasila Hrvatsku od agresije. 

Koliko ćemo još ovakvih nebuloza čuti i pročitati. Da je ovo  izrečeno za 30 ili 40 godina možda bi neki i povjerovali, ali Nas, hvala Bogu,ima još dosta živućih pripadnika i sudionika ratnih zbivanja. Nas članove Hvidre dodatno žalosti činjenica da se uloga i doprinos HVO-a ne spominje u Bihaćkoj enklavi a skoro četvrt stoljeća od VRO Oluja želi da se izvrnu povijesne činjenice i umanji sama operacija. 

Armija BiH, da nije bilo Hrvatske vojske ne bi imali municije ni za praćku, ali se zato doprinos Hrvatske u zbrinjavanju izbjeglih i prognanih muslimana na svoja slobodna područja, u Sarajevskom medijskom prostoru, niti čuje niti vidi. Sinoć smo na Širokom Brijegu, a mnogi vole reći Lištici,proslavili dan grada i Veliku gospu. Bili smo svjedokom kako se voli i poštuje vjera, dom, narod i domovina. Na veličanstvenom koncertu Marka Perkovića Thompsona, trg na Širokom za okupljene je bio premalen. Kao što je većini Bošnjaka omiljeni pjevač Dino Merlin, Hrvatima je to Thompson. Međutim Sarajevska čaršija ne dopušta da se njegov koncert održava u glavnom Nam gradu, a Merlin nastupa slobodno diljem Lijepe naše. I to je demokracija. Mi se ne trebamo plašiti za našu mladež, jer su odgajani da poštuju i ne mrze nikoga, a sinoć su pokazali zajedništvo, karakter, ljubav i domoljublje, Na kraju se može zaključiti da Hrvatskome čovjeku ma gdje god bio, predstoji vedrija i svjetlija budućnost, stoji u priopćenju HVIDR-e Grada Mostara.