HSPF: Uspješan protekli tjedan za HSPF

HSPF, Mostar, Mostar sveučilište

...Studenti za Jozu Klišanina" koja je trajala četiri dana u kojoj je prikupljeno 801 KM za Jozu Klišanina iz sela Miši kod Buškog Blata, te Simulirani parlament 2016.

Tradicionalni projekt koji se održavao 20. i 21. svibnja 2016.g. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
Tema ovogodišnjeg simuliranog parlamenta bio je Zakon o ravnopravnosti spolova, koji je na koncu i „usvojen". Sudionici ovog projekta bili su članovi Asocijacije studenata Fakulteta političkih nauka SPONA Sarajevo, Debatni klub Sveučilišta u Mostaru te članovi HSPF-a.
Također, održana je VIII. Redovna Izborna Skupština na kojoj je 60 redovnih članova Udruge biralo je novog predsjednika i tajnika Udruge za akademsku 2016./2017. godinu.

Za predsjednika Udruge Hrvatski studentski politološki forum ponovno je, u četvrti mandat jednoglasno izabran Josip Zelenika, prvostupnik politologije, iz Širokog Brijega a koji je na toj funkciji od 2013. godine.
„Jedina smo studentska udruga u Bosni i Hercegovini s hrvatskim predznakom. Dok stoji taj predznak, dok se izjašnjavamo Hrvatima, dok se borimo za svoja prava, nećemo biti poraženi, već ćemo ustrajati i biti jednaki, ravnopravni i slobodni od drugih u odlučivanju o nama važnim pitanjima, ali ne isključujući druge koji su spremni na dijalog," naglasio je Zelenika u svom govoru.

Tajnica Udruge za akademsku 2016./2017. godinu je Marija Bagarić iz Tomislavgrada, studentica druge godine preddiplomskog studija politologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Prema odredbama Statuta Udruge, dvoje potpredsjednika imenuje predsjednik Udruge, a to će učiniti najkasnije do 30. rujna, odnosno do početka mandata.

Do kraja akademske godine HSPF, organizirati će još nekoliko projekata i aktivnosti. Odlučno prema cilju!