HSP BiH bez zastupnika u Posavini, trojica prešli u HSP HB

Orašje, pucnjava, napad, HSP HB, HSP BIH, Posavina, Orašje, manijak, samoubojstvo, Orašje
Hrvatsku stranku prava BiH koja je na vlasti u platformaškoj Vladi u Sarajevu napustilo je nekoliko uglednih članova u Posavini te su pristupili HSP-u Herceg Bosne.

Pravaška politika

"Prepoznajući politiku Hrvatske stranke prava Herceg Bosne, kao stranke koja svojim političkim djelovanjem, a i djelovanjem u okviru Hrvatskog narodnog sabora BiH, slijedi i provodi vjerodostojnu pravašku politiku u zaštiti interesa hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, jučer su HSP-u Herceg Bosne pristupili Ilija Blažević, dosadašnji član Glavnog stana HSP-a BiH, Jozo Blažević, zastupnik u Skupštini Posavske županije, dosadašnji zastupnik HSP-a BiH, i Slavko Suhalj, vijećnik u Općinskom vijeću Odžaka", priopćeno je iz HSP-a Herceg Bosne. 
Zastupnik Blažević i vijećnik Suhalj će u Skupštini Posavske županije i u Općinskom vijeću Odžak nastaviti svoj mandat kao neovisni zastupnik i vijećnik, a njihovo političko djelovanje od danas je kroz djelovanje HSP-a Herceg Bosne.

Ovo pristupanje Predsjedništvo HSP-a Herceg Bosne je ocijenilo vrlo značajnim i za stranku i za Posavinu, a rezultat je to dosljedne pravaške politike koju provode pravaši Herceg Bosne.

"Predsjedništvo HSP-a Herceg Bosne je donijelo i odluku kojom se Iliju Blaževića imenuje vršiteljem dužnosti predsjednika Županijskog vijeća HSP-a Herceg Bosne za Posavsku županiju", dodaje se u priopćenju HSP-a Herceg Bosne.

Bez zastupnika

Valja reći da Hrvatska stranka BiH praktično više nije parlamentarna stranka u Skupštini Posavske županije gdje je imala jednoga zastupnika. Ova stranka sada ukupno u županijskim skupštinama ima tek sedmero zastupnika, jednoga u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, dvojicu u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije i zahvaljujući prijeizbornoj koaliciji s HDZ-om 1990. jednoga zastupnika u Zastupničkom domu, odnosno jednoga u Domu naroda državnog Parlamenta.

izvor: vecernji.ba