HSP AS: Zemlji koja uhićuje svoje branitelje i heroje nije mjesto u Europskoj uniji!

HVO, uhićenja, HSP AS H, BIH, HVO, Tomislavgrad, HVO, BIH, HVO

Nažalost, isti razlog nije priječio naše susjede da blagdan Svih
svetih i povratak hrvatskih heroja bosanske Posavine svojim ognjištima iskoriste za njihovo spektakularno i neprimjereno privođenje.

U iščekivanju drugostupanjske presude šestorci Hrvata iz BiH u Den Haagu, Hrvati BiH se suočavaju s novim optužnicama za ratne zločine. Netom nakon posjeta visoke delegacije hrvatskih državnih vlasti predvođenih premijerom RH Andrejom Plenkovićem i ministrom vanjskih poslova Davorom Ivom Stierom BiH događaju se uhićenja pripadnika HVO obrane Orašja i tog dijela bosanske Posavine.
Zahvaljujući privedenom generalu HV-a i HVO-a Đuri Matuzoviću i njegovim suborcima jedino je ovaj dio Bosanske Posavine obranjen od srbočetničkog agresora.

Tijekom posjete BiH visoka hrvatska delegacija u susretima s hrvatskim članom Predsjedništva BiH i predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem naglasila je veliku važnost oko pružanja potpore jednakopravnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i europskom putu BiH. Nažalost, nikome u Hrvatskoj, ali niti u BiH nije jasno na kojim principima Vlada RH namjerava izgraditi taj europski put
BiH, ali je očito po posljednjim događajima kako je riječ o ispunjavanju svačijih interesa osim onih hrvatskih, s obje strane Save!

Ako su uhićenja Hrvata iz BiH cijena Europske unije i pristupa BiH toj velikoj zajednici naroda laiku je jasno da Hrvati u BiH imaju dvije mogućnosti: ili prihvaćanje lažnih optužnica s ciljem izjednačavanja žrtve i agresora ili nastavak raseljavanja Hrvata preko mosta u Hrvatsku pa dalje u Europu. Posljedice
svega će biti dalekosežne, jer će Hrvati takvim postupanjima nestati iz BiH, a ne zaštiti se od neravnopravnosti u što se stalno zaklinju sve hrvatske vlasti pa i ova na čijem čelu se nalazi premijer Andrej Plenković.

Imajući u vidu kako se ovo uhićenje dogodilo pred blagdan Svih Svetih mnogo je podudarnosti da bi sve ostalo samo na pukoj slučajnosti. Vrijeme je da se hrvatski narod napokon zapita tko mu to kroji sudbinu te pošalje jasnu poruku kako Hrvatskoj i Hrvatima u BiH nije interes da opet podnosi najveću žrtvu za tuđe grijehe i račune.

HSP AS