HSK Izetbegoviću: Godinama slušamo Vaše stalno ponavljanje lažnih izjava i diktatorskog postupanja prema Hrvatima u BiH

Bakir Izetbegović, sda, sda, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, SDA BIH, Bakir Izetbegović, SDA BIH, Bakir Izetbegović, Boris Tadić, faruk balijagić, SDA BIH, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić, Bakir Izetbegović, SDA BIH, SDA BIH, BIH, Bakir Izetbegović, Bakir Izetbegović, matematika, BIH, vlast, kolektivni ugovor, zakon o radu, HSK, Bakir Izetbegović

... predsjednik Vinko Sabljo i glasnogovornik Šimun Šito Ćorić. Njihovo otvoreno prosvjedno pismo prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine Izetbegoviću, godinama slušamo Vaše stalno ponavljanje lažnih izjava i diktatorskog postupanja u odnosima Bošnjaka i Vas osobno prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini kao i prema Republici Hrvatskoj, ali jednako tako doživljavamo i Vašu nedemokratsku politiku prema uređenju BiH.

Sada ste svoje neistinite i često jednosmjerne izjave prilično zaokružili u jednoj emisiji na HRT-u, i to bez ikakvih argumenta, ne brinući se mnogo za osnovne moralne postavke istinoljubivosti. Kao da danas, primjerice, svi mi točno ne znamo, koliko su u cjelini Hrvati stradali i patili od Muslimana, a koliko Muslimani od Hrvata u tom nesretnom međusobnom sukobu, pa treba li Hrvatima vlastita televizija ili da Vi ne možete davati naredbe Vladi RH i EU kako je najbolje kraj Neuma povezati RH! A da Vašu i bošnjačku notornu nezahvalnost RH za ono što je za Muslimane u ratu sve učinila i ne spominjemo!

Vi odavno totalno nerealno nastavljate kobne pogreške Alije Izetbegovića koje su donijele najviše štete bošnjačkom narodu, ali i svim drugim narodima i građanima u BiH i susjednim zemljama. Prošlomjesečno javno svjedočenje Vašega bošnjačkog političara i generala Armije BiH Sefera Halilovića također pokazuje da je to prevrtljivo političko „muljanje i petljanje" A. Izetbegovića bilo „velikim dijelom" krivo „za rat na prostoru bivše Jugoslavije". Način Vašeg dvoličnog postupanja i duhovne agresije najbolje ilustriraju Vaši puleni, koji su, primjerice, pretiskali i na sve strane slali „originalnu" Povelju Kulina bana Dubrovčanima iz 1189.godine, kao usput ispustivši njen početak s 'U ime Oca i Sina i Duha Svetoga...', te proglašavajući ga „djedom muslimana" u BiH. Kao da ne znate vaše korijene! Sigurno znate da su osmanlijsko-muslimanski agresori okupirali BiH tek tri stoljeća nakon Kulina, da je on primao papina legata Ivana od Casamaria na Bilinom Polju i pred njim izražavao vjernost katoličkoj vjeri, kao i to, da su se Vaši kršćanski predci mnogo kasnije pod osmanlijskim zulumom poturčili i tako imali neke sasvim druge muslimanske djedove.

Očito, kako niste u stanju ni u čemu parirati Srpskom narodu i njegovim vođama u BiH, nasilnom politikom svim silama godinama pokušavate kroz poluge moći Federacije BiH staviti pod bošnjačku čizmu Hrvatski narod u BiH. Na drugoj strani, Vi dobro znate koliko imate ograničen utjecaj na našu cjelovitu zajedničku zemlju BiH, koliko je „drže" Srbi na čelu s Miloradom Dodikom, koliko Hrvati na čelu s Draganom Čovićem, a koliko Bošnjaci s Vama na čelu. Zar stvarno mislite da s tog „bošnjačkog" ograničenog prostora i moći možete stalno govoriti u ime cijele BiH i nametati svima svoju volju?! Ako niste u stanju politički ispravno prosuđivati, onda valjda znate sračunati tu jednostavnu stvarnost i prema njoj se ravnati na dobro svoga naroda i cijele zemlje. Da Vaši stavovi i tvrdnje nisu tragične, bolesno bahate i da ne mirišu na nekadašnji osmanlijski zulum u rukavicama, bile bi samo komične i rugalačke.

Vinko Sabljo, predsjednik HSK Šimun Šito Ćorić, glasnogovornik HSK

Švicarska, 7.2.2018