Hrvatsko zajedništvo oštro reagira na izjavu Marija Karamatića

Dragan Čović

...(HSS-a), člana Koalicije predvođene HDZ-om BiH, i izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Marija Karamatića koji je gostujući u emisiji Novi dan televizije N1 izjavio kako Hrvati u BiH za predstojeće parlamentarne izbore imaju samo jednoga kandidata, a to je Dragan Čović.

- Što se tiče hrvatskoga člana Predsjedništva, mi imamo trenutno neka četiri bošnjačka kandidata za hrvatskoga člana Predsjedništva i jednoga hrvatskoga i ono u što sam ja uvjeren apsolutno ja da će gospodin Dragan Čović dominantno dobiti izbore za hrvatskoga člana unutar hrvatskoga biračkog kurpusa, međutim hoće li to biti dovoljno, to neće odlučivati Hrvati.
Evo još jedanput iz usta Marija Karamatića izlaze laži i obmane kojima je jedina svrha zbuniti i ovako zbunjeni hrvatski narod koji „se od blagostanja pod ovom vlašću ušutio i jedva od miline diše", da parafraziramo velikoga Petra Kočića.
Ako je i od Marija Karamatića koji zna često „mlatiti ko Maksim po diviziji", ipak je previše i ova njegova izjava nije ni malo bezazlena, kako se na prvi pogled čini. Otkuda ovome rudarskom tehničaru pravo govoriti o tome tko je čiji kandidat ili mu je to šapnuo njegov šef Krešimir Beljak, po čije mišljenje, općenito o Hrvatima, pa i o onima koji žive preko granice, često zna otići i do „belega Zagreba grada". Sukladno svome zanimanju, Karamatić zna često rovati po terenu koji dobro ne poznaje, ali i bezobzirno vrijeđati sve one koji ne misle kao on, jer BiH bi, zaboga, trebalo izgraditi po njegovoj mjeri! I tko to se ima pravo zvati Hrvatom ako od njega nije dobio „certifikat"?

Hrvatsko zajedništvo želi istaknuti kako je kandidatkinja HDZ-a 1990 dr. Diana Zelenika Hrvatica koju će hrvatski narod, ali i svi drugi koji žele nove i bolje odnose u BiH, izabrati kao jedinu ženu kandidatkinju za ovu dužnost. Vjerojatno su se neki uplašili kako bi im ona mogla pomrsiti račune pa su pribjegli lažima i obmanama za koje ne očekujemo kako neće biti ni prve ni zadnje u ovo predizborno vrijeme.
O tome tko će i za koga glasovati, znat će se nakon izbora, ali ni sada baš puno toga nije sakriveno, jer ovaj narod zna prepoznati tako potrtebnu promjenu, ali i stvarnu borbu za njegovo dobro od borbe za nečije osobne interese.