Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je autohton najstariji narod i niko ga nema pravo svojatati i asimilirati

BIH, federalne jedinice, Hrvati u BIH, BIH

...nego smo Srbi katolici ili Bosanci katolici i ukoliko ne prihvaćamo svoj novi nacionalni identitet mi smo dotada Ustaše.

Velikosrpska ideja koja je proizišla iz Načertanija Ilije Garašanina i koju su prihvatili akademici Srpske akademije nauka i umjetnosti nije ništa novo za nas Hrvate u Bosni i Hrecegovini, ali moramo stalno biti na oprezu zašto se to ponovo potencira i stoje li iza toga kakve namjere.

Isto tako bošnjačka politička elita okupljena oko Bošnjačkog Instituta konstantno negira hrvatski identitet u Bosni i Hercegovini pozivajući se na izjave Savfeta bega Bašlagića po kojemu se danas zovu trgovi, ulice, osnovne i srednje škole a koji je rekao kako: „od Trebinja pa do Brodskih vrata nije bilo Srba i Hrvata, a sada se u naše hire ko u svome šire."

Nakon neuspjelog vojnog puča u Turskoj došlo je do naglog preokreta u geostrateškoj sveri gdje dominantnu ulogu igraju Turska i Rusija, kao pouzdani mentori srpskih i bošnjačkih interesa u Bosni i Hercegovini, mi Hrvati u Bosni i Hercegovini trebali bi se zamisliti o kakvom se dogovoru radi između Putina i Erdogana.

Nema sumnje kako se radi o interesnom savezništvu i nije nimalo slučajno kako se nama dovodi u pitanje nacionalni identitet u Bosni i Hercegovini.
Ideja Euroazijskih integracija kao pandan NATO-u i EU nije nešto novo u geostrateškoj i političkoj javnosti i nije nešto što bi nas trebalo zabrinjavati sve dok Bosna i Hercegovina iskazuje svoje političke zahtjeve za ulazak u NATO i EU.
No, zbog negativnih političkih konotacija i negiranja hrvatskog identiteta u Bosni i Hercegovini od strane Velikosrpskih političara i intektualaca poput Šešelja, Vučića, Nikolića, Gatala i ostalih i Velikobošnjačkih političara i intektualaca poput akademika Filipovića, Izetbegovića, Mehmedovića, Kaplana, Lavića i ostalih mi Hrvati u BiH uvijek moramo biti oprezni da li su iskrene namjere Srba i Bošnjaka za stvarni ulazak u EU i NATO.

Prema našem dubokom uvjerenju Euroatlanske integracije u BiH žele samo pripadnici hrvatskog naroda dok druga dva naroda apsolutno žele biti u zajednici sa Rusijom i Turskom.

U svakom slučaju ovo bi trebala biti prioritetna tema za hrvatske političare, intektualce i analitičare u BiH i Republici Hrvatskoj i o njoj se mora otvoreno i javno raspravljati, ali na ovu temu upite treba postaviti i OHR-u i Međunarodnoj zajednici.
Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je autohton najstariji narod i niko ga nema pravo svojatati i asimilirati.

Ukoliko iza ovih nasrtaja na hrvatski identitet postoje konkretni antihrvatski planovi koji bi nas pripajali mimo naše volje nekim novim asocijacijama, onda mi moramo jasno poručiti da može Bosna i Hercegovina u NATO i EU, ili svaki narod zasebno sukladno svojim nacionalnim interesima.

Prvi hrvatski predsjednik svih Hrvata dr. Franjo Tuđman je često govorio sve je prolazno samo su interesi vječni, a mi smo dobro upoznali kakvi su interesi i namjere bili oni koji nas zovu Srbi katolici ili oni koji nas zovu Bosanci katolici.

Sektor branitelja oboljelih od PTSP-a