Hrvatski narod i hrvatski grb nemaju ništa zajedničko s fašizmom

zakon o prebivalištu, Hrvati, hrvatska himna, Hrvatska, oluja, Jadranka Kosor, Hrvatska, dan neovisnosti, Hrvatska, stjepan mesić, domoljublje, Hrvati u BIH, HVO, Udruge proizašle iz Domovinsko rata 1990, krađa, zastava RH, Sarajevo, Hrvati u BIH, Hrvatska, pomoć, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, pomoć, branitelji, poziv, predsjednički izbori, branitelji, ovrhe, Zakon, Hrvatska, pomoć, pomoć Hrvatima u BiH, inozemna pomoć, Hrvatska zemlja, odluka, pomoć, Hrvatska zemlja, javni poziv, ZUV HGP, Hrvatska zemlja, Hrvatska, okrugli stol, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, javni natječaj, HSP HB, čestitka, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata, HVO, čestitka, Hrvatska, ustav, Hrvati, stvari, Hrvatska, Hrvati u BIH, pomoć, Hrvati u BIH, pomoć, Hrvatska, Hrvatska zemlja, čestitke, čestitka, Hrvatska, priznanje, Hrvatska zemlja, pomoć, Hrvatska zemlja, vlado gotovac, govor, Hrvatska zemlja, Hrvati u BIH, pomoć, ivica lozina, Australija, Hrvatska zora, dan neovisnosti, hrvatska zastava, hrvatski

...ili na internetskim portalima u Republici Hrvatskoj, izazvanim glede referenduma o ustavnoj definiciji braka. Ono što nam je privuklo pozornost jest zlonamjerno i veoma štetno transformiranje hrvatskog nacionalnog grba u fašistički kukasti križ, poznatog pod nazivom „svastika".

Želimo napomenuti kako je na tisuće hrvatskih branitelja, okupljenih pod hrvatskim grbom, dalo svoje živote u Domovinskom ratu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Mnogi od nas su, braneći hrvatski grb kao simbol hrvatskog naroda i njegova prava na Domovinu i slobodu, izlagali vlastite živote pogibelji, bili teško ranjavani i zatočeni. Hrvatska država je izrasla iz Domovinskog rata i uvijek je bila osporavana od strane vanjskih neprijatelja, za koje mi znamo tko su i kakvi su. Ono što nas zabrinjava jest činjenica da je antihrvatski intenzitet unutarnjih snaga koje se kriju iza zaštite ljudskih prava raznoraznih manjina, i koje su od samog početka bile protiv stvaranja samostalne hrvatske države, sve jači, glasniji i štetniji po hrvatske nacionalne interese.

Hrvatska država je mlada demokracija koja je u proteklih dvadeset i četiri godine prošla turbulentne faze svog izrastanja, kao što su Domovinski rat, Haaški sud, pristupni pregovori, ulazak u NATO i Europsku uniju, i možemo razumjeti kako postoje raznorazne interesne grupacije koje traže svoja zakonska prava, no nikako se ne možemo pomiriti s činjenicom kako je dovoljan bilo kakav povod, odnosno bilo kakvo nezadovoljstvo pojedinaca ili određenih grupacija u demokratskim procesima koji se događaju u Republici Hrvatskoj, da se Republiku Hrvatsku proglašava fašističkom tvorevinom, da se konstantno pritišće i podriva, te da joj se umanjuje međunarodni ugled. Nažalost, to se radi simultano između unutarnjih i vanjskih političkih snaga koje Hrvatsku vide kao koloniju, kakva je bila kroz cijelu svoju povijest.

Hrvatska država nije protektorat lijevo orijentirane međunarodne zajednice, ima svoje povijesne, kulturne i tradicionalne vrijednosti, i ne može se proglašavati fašističkom tvorevinom samo zato što nisu udovoljene želje pojedincima ili određenim skupinama.

S obzirom da ovakve stvari uvijek prolaze nekažnjeno, mi, hrvatski branitelji i članovi naših obitelji, koji smo podnijeli najveći teret u obrani hrvatskog naroda i hrvatske države, ne možemo se pomiriti s činjenicom da se ovakve stvari događaju u hrvatskom društvu, i stoga zahtijevamo da se ovakve pojave otklone odgovarajućim zakonom koji bi definirao granicu kada novinarske slobode prelaze prag dobrog ukusa i izlaze iz svakog konteksta demokratske borbe za ljudska prava. Mi, hrvatski branitelji, s pravom se smatramo povrijeđenima, u nama raste bijes, ali vjerujemo u razboritost većine hrvatskog naroda koji neće dopustiti da interesi pojedinaca odvedu hrvatsko društvo u neželjenom pravcu.
Hrvatski narod i hrvatski grb nemaju ništa zajedničko s fašizmom i nitko se ne može ovako ponašati, a da ne izazove ozbiljnu reakciju hrvatskih domoljuba. Mi, hrvatski branitelji, znamo kako smo teško izborili obranu i neovisnost hrvatske države i podržavamo Hrvatsku koja funkcionira kao pravna država u svom punom obimu.

Hrvatski grb simbolizira zajedništvo iseljene i domovinske Hrvatske, i nećemo ostati nijemi kada vidimo ovakve pojave u hrvatskom društvu. Kada su u pitanju nacionalni interesi, nije nam nepoznato prebrojavanje i prestrojavanje, i Domovina na nas uvijek može računati.

S poštovanjem!

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA