FOTO  Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović posjetio Usoru

dr. Dragan Čović, Usora

U izaslanstvu, uz dr. Čovića su bili: Josip Martić, ministar prostornog uređenja u Vladi FBIH, Mato Zovko, član Predsjedništva HDZ-a BiH i načelnik Općine Žepče, Ivo Tadić, predsjednik ŽO HDZ-a BiH ZE-DO županije, ministri u Vladi ZE-DO županije, Andrej Kajić, ministar financija i Zlatko Jelić, ministar gospodarstva i dr. Sanja Bazina, savjetnica hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić je sa svojim najbližim suradnicima i vijećnicima HDZ-a BiH u OV Usora, izložio planove i ideje koje se nastoje realizirati u aktualnom mandatu. Predsjednik Čović je rekao da očekuje da ima pravovremene informacije iz općine, kako bi i on osobno mogao pomoći aktualnoj općinskoj vlasti. Također je bilo i riječi o mostu na rijeci Usori, a zaključak je da se do kraja travnja naredne godine sve pripremi, kako bi se mogao raspisati javni natječaj, te da se krene u realizaciju projekta - rekonstrukciju postojećeg.

Razgovaralo se i o lovištu, distriktu, liniji razgraničenja sa RS-om... Na sastanku je iskorištena prilika, te je potpisan ugovor sa ministrom prostornog uređenja u Vladi FBIH Josipom Martićem, o dodjeli grant sredstava iz Federalnog ministarstva prostornog uređena FBiH za toplifikaciju zgrade općine i Doma zdravlja, kao i sredstava za sanaciju klizišta u Žabljaku.

Po završetku sastanka, dr. Čović je sa izaslanstvom posjetio i Dom zdravlja u Usori, te ga je ravnatelj Doma zdravlja dr. Jozo Grgić upoznao sa problemima s kojim se susreću u svome radu.